'Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi'nin detayları belli oldu. İlk olarak CHP'den tasarruf paketine karşıt bir açıklama gelirken, memur sendikaları da pakete ihtiyattı bir yaklaşım sergiledi.

'Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi'nin ayrıntıları belli oldu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, alınan tedbirleri duyurdu.

Bu kapsamda; 3 yıl boyunca emekli olan kadar personel alımı gerçekleşecek, yeni bina alım ve yapımı 3 yıl süreyle duracak, hizmet içi eğitimler artık otellerde yapılmayacak, kamu çalışanlarının yönetim kurulu ücretlerine sınırlama getirilecek, iadece bir yerden yönetim kurulu ücreti alınabilecek, ücretlere üst sınır getirilecek, yabancı menşeli araç kullanımını sonlandırılacak, 3 yıl boyunca yeni araç satın alım ve kiralaması yapılmayacak, sokak ve cadde ışıklandırmasında LED dönüşümü hızlandırılacak, ajanda, takvim gibi eşantiyon hediyeleri yasaklanacak gibi başlıklar dikkat çekti.

İŞ DÜNYASINDAN DESTEK MESAJLARI GELDİ

Açıklama sonrası iş dünyası yani özel sektörden tasarruf paketine destek mesajları peş peşe geldi.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, "Tasarruf tedbirleri, kapsamlı ve önemli adımlar içeriyor. Kamuda verimliliği esas alan tasarruf tedbirlerinin ekonomik programı daha da güçlendireceğine inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, kamuda tasarruf programının "üretirken verimli ve harcarken tasarruflu olmayı" bir döneme mahsus bırakmayıp, ülke kültürüne yerleştireceğine inandıklarını belirtti.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı da yatırım ve istihdam artışında maliye politikasının etkinliğinin en az para politikası kadar önemli olduğunu, bu çerçevede kamu harcamalarının etkin bir biçimde yönetilmesinin oldukça kritik önemde bulunduğunu bildirdi. Asmalı, ‘Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi'nin iş dünyası temsilcilerini memnun ettiğini kaydetti.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • mehmet63 14.05.2024 14:53
    Chp. Neden rahasız melmeketin hayrına olan şeyden rahatsız olan zihniyet tükiyenin düşmanıdır. Dünya kiriz içinde Türkiye insaninin eyete emekli oldu. Memura zam oldu emekli zam aldı iyi kütü ALLAH a şükür. Fakat bu nankör chp halan Fitne sokuyor. Hiç bir zaman chp rahat yüzü gürmiyecek çünki hasta...........ahret var.......