Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden'ın "İsrail'e hızlıca silah sevkiyatı yapılmasını" öngören tasarıyı Kongre'den geçmesi halinde veto edeceğini bildirdi.

Beyaz Saray, geçen hafta sonu Cumhuriyetçi Parti'nin Temsilciler Meclisi'ne sunduğu "İsrail Güvenlik Yardımı Destek Yasası" isimli tasarıya yönelik Biden'ın kararına dair yazılı açıklama yaptı.

İSRAİL'E DESTEK YASASI ENDİŞELERE YOL AÇIYOR

Açıklamada, yönetimin İsrail'e yaklaşımının kasıtlı olarak çarpıtıldığına işaret edilerek, "Biden'ın tasarıyı Kongre'den geçmesi halinde veto edeceği" kaydedildi.

Tasarının, ABD Başkanı'nın etkili bir dış politika yürütmesini olumsuz etkileyebileceği vurgulanan açıklamada, "Bu tasarı, Başkan'ın başkomutanlık ve dış ilişkileri yürütme yetkisi de dahil olmak üzere Anayasa'nın ikinci maddesi kapsamındaki yetkilerinin ihlali konusunda ciddi endişelere yol açabilir." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, ABD'nin İsrail'e desteğinde son derece kararlı olduğu yinelendi.

Yorumlar 2 Yorum Var
  • verme 16.05.2024 01:29
    yahudi køpekleri kurtarmak ister iken kendisi gidecek ve partisi israil de seni de satacak merak etme køpek bu adami indirin bence kendine hayri yok israilin elinde iyi koz var ne emir gelir ise tam uyuyor
  • Osman 15.05.2024 20:12
    İnanmayiniz saten yaptığını yaptılar ve yapacaklar çünkü kühfür tek millet uyan ey kâfir olan müslümanlar onlardan medeniyet ummayınız