Türkiye’nin ilk astronotu olan Alper Gezeravcı, Yenidoğu Okulları Çekmeköy Kampüsü’nde öğrencilerle bir araya gelerek uzaydaki deneyimlerini paylaştı. Gezeravcı konuşmasında uzay görevi kapsamında neler yaptığını açıklarken gençlerde büyük bir heyecan ile Türkiye'nin ilk astronotunu dinledi. Gezeravcı program sonrasında Haber7 muhabiri Yavuz Selvi'nin de sorularını yanıtladı.


"GİTTİĞİMİZ HER YERDE BU HEYECANI GÖRÜYORUZ"

Alper Gezeravcı şunları söyledi:

Bulunduğumuz coğrafyada dünyanın teknoloji alanında faaliyet gösteren birçok ülkesi ile kıyaslandığında ülkemizin en büyük zenginliği genç nufüsumuz ve bugünün gençleri. Memleketimizin güçlü iradesi ve sayın Cumhurbaşkanımızın vizyonuyla ortaya koyulan uzay alanındaki 10 hedefe yönelik ilk faaliyet alanı Türk bilim ve astronot misyonu kapsamında gerçekleştirdiğimiz bu faaliyet bu kardeşlerimize ilham oldu. Gittiğimiz her yerde gençlerimizdeki bu heyecanı görüyoruz. 

 Tuva Cihangir Atasever'in uzaya gitmesi Türkiye Cumhuriyeti'nin güçlü iradesiyle yapılmış uzaydaki insanlı ikinci görev olacak. Yörünge altı bir uçuş gerçekleşiyor olacak.  Bugüne kadar aldığımız eğitimler karşısında bütün birikimini gerçekleştirdi. Göreve karşı bütün hazırlıklarını tamamladı. Tecrübe birikiminden yola çıkarak görevden ilk geldiğimiz günden itibaren birbirimizle paylaşımlarımız hat safhada devam ediyor. Kendisi de ülkemizin gurur kaynağı olan Roketsan'da görev yapan bir mühendis kardeşimizdi. Bİrbirimizle bilgi aktarımlarımız devam ediyor.

Yorumlar 2 Yorum Var
  • Selim 15.05.2024 23:21
    Maşallah. Allah'a Şükürler Olsun. Bu günleri de gördük.
  • Kul 15.05.2024 22:23
    Alper Gezeravcı :Türkiye'nin uzaya gönderdiği ilk astronot. Aynı zamanda kendini çok iyi yetiştirmiş,keskin zekaya sahip,kültürlü,bilinçli,bir vatan evlâdı.Devlet adamı(Bakan,bürokrat, genel müdür) olabilecek bir duruşu,bir potansiyeli var.Türkiye milliyetçisi olmakla beraber kalbindeki imanını, rabbimize olan inancını ve bağlılığını uzay yolculuğundan sonra daha da pekiştirmiş görünüyor.