Gazetecilerin yurt dışına çıkarken yaşadıkları vize problemini ortadan kaldıracak yeşil pasaport talebi devam ediyor. Anadolu Yayıncılar Federasyonu öncülüğünde bir grup gazeteci, geçen yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşerek, yeşil pasaport taleplerini iletmişti. Yapılan görüşmede, ilk aşamada en az 10 yıldır basın kartı bulunan gazetecilere yeşil pasaport verilmesinin beklendiği ifade edilmişti.

SİNAN BURHAN'DAN YEŞİL PASAPORT ÇAĞRISI

Anadolu Yayıncılar Federasyon Genel Başkanı Sinan Burhan, sosyal medya hesabından gazetecilerin yeşil pasaport talebini yineleyerek, "Sn. Cumhurbaşkanım dün 365 ticaret odası başkanına yeşil pasaport vereceğinizi açıkladınız. Savaş, uluslararası krizlerde gazetecilerin görevleri gereği yurt dışına çıkmaları gerekiyor. Gazetecilere de bir an önce yeşil pasaport verilmelidir." dedi.

TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ DESTEK VERMİŞTİ

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, gazetecilere yeşil pasaport verilmesine dair kanun teklifine ilişkin 6 Ocak'ta, "Belli bir süre bu mesleğe emek vermiş değerli basın mensubu arkadaşlarımıza yeşil pasaport verilmesi gayet şık, doğal bir davranış olur. 15 sene ya da 10 sene gibi bir süre bu mesleğe emek vermiş arkadaşlarımızın yeşil pasaport almalarının önünü açmak lazım. Tabii burada karar verecek olan TBMM’dir. TBMM’de de bu konuda teklifler değerlendirilir. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bu yaklaşımı bir kere daha buradan ifade etmiş olalım. Ümit ederim ki en kısa zamanda gazeteci arkadaşlarımızın yeşil pasaport almaları mümkün olur." demişti.

YEŞİL PASAPORT KİMLER ALABİLİR?

Yeşil pasaport bir diğer adıyla hususi pasaport belirli kademe ve kıdemi dolduran devlet memurlarına, kamu çalışanlarına, eski TBMM çalışanlarına, belediye başkanlarına ve tüm bunların ailelerine verilen, pek çok avantajı bulunan pasaport türüdür. Yeşil renkte olduğu için halk arasında yeşil pasaport ismiyle hatırlanmaktadır. 

YEŞİL PASAPORTUN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Yeşil pasaport sahipleri birçok ülkeye belirli günle sınırlı olmak şartıyla vizesiz seyahat edebilir. Yeşil pasaport için gerekli evraklar ve yeşil pasaport şartları hakkında yazımızdan detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Yorumlar 0 Yorum Var