Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ülke TV'de Doğu Akdeniz Üniversitesi Öğretim Görevlisi Süleyman Beledioğlu ve Eğitim-Kariyer Uzmanı İsmail Yolcu'nun konuğu oldu.

Öğrencilere önemli tavsiyelerde bulunan Tekin, 2024 YKS'de sürpriz olmayacağını söyledi. Soru havuzunun yarısının MEB'de görevli öğretmenler tarafından hazırlandığına da dikkat çeken Tekin, şu ifadeleri kullandı:

"Üniversite sınavıyla ilgili olarak size sorulacak soruların tamamı bizim size dağıttığımız ders kitaplarından ve müfredattan çıkacak. 

Aynı şekilde sorulara bakış açınız, soruları çözebilme kapasitenizi görmek açısından soru hazırlama havuzunun yarısını bizim ortaöğretim kurumlarından öğretmenlerimiz tarafından seçilmesini rica ettik, ÖSYM Başkanımız da kabul etti. Çocukların tedirgin olacağı hiçbir şey yok. Siz başarılı olmak istiyorsanız okula gelin, bizim derslerimizi ve öğretmenlerimizi takip edin. Bunun dışında ilave bir şeye ihtiyacınız olursa eğer zaten bizim kurslarımız var. Okul müdürünüze söyleyin, hemen ilgili süreç başlatılır. İhtiyaç duyduğunuz her şeyi okulda çözebilirsiniz.

Yorumlar 5 Yorum Var
  • Bozkurt 16.05.2024 23:44
    5. Sınıftan itibaren zorunlu eğitim kalksın Almanya’da 8. Sınıftan sonra öğrenciler iş hayatına başlar bizde 12. Sınıf sonuna kadar sokaktan sınıflara doldurulan ve öğretmen bakıcıları olan bir meslek öğrenmeden sınıflarda azan ve uyuyan bu gençlik ne olacak Üniversiteyi kazanamayan bu öğrencilere meslek edindirme kursu versek ne olur vermesek ne olur???????
  • Mehmet 16.05.2024 20:36
    Zorunlu eğitim ısrarından vazgeçin.
  • Harun hoca 16.05.2024 18:50
    Kesintisiz 12 yıl eğitim ucubesi 8 yıla düşürülmeden sistem asla rahatlamaz. Bizim sorunumuz çokta müfredat ile alakalı değil.
  • okur 16.05.2024 16:30
    Önemli bir karar Öğrencilerin sınava hazırlanırken müfredata odaklanarak çalışmasını sağlar.Son sınıfların ders öğretmenine odaklanmasını ve okulun önemini artırır...
  • Karaaslan 16.05.2024 15:04
    Atamalarda Mülakat kaldırılsın