Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 14 hükümlünün kalan cezalarının, sürekli hastalık ve kocama hali nedeniyle kaldırmasına ilişkin kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, 28 Şubat davası hükümlüsü eski orgeneraller Çevik Bir, Çetin Doğan, Fevzi Türkeri, emekli korgeneral Yıldırım Türker, emekli koramiral Aydan Erol, emekli tümgeneraller Erol Özkasnak, Cevat Temel Özkaynak'ın kalan cezaları, sürekli hastalık ve kocama hali nedeniyle kaldırıldı.

Hükümlülerin kalan cezaları, sürekli hastalık, sakatlık ve kocama hali kapsamında bulunduğunu belirten Adli Tıp Kurumu raporu nedeniyle Anayasa'nın 104. maddesinin 16. fıkrası hükmü uyarınca kaldırıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararını hazmedemeyen 28 Şubatçı Çetin Doğan, tahliye sonrası yaptığı ilk açıklamada bunun bir af değil, anayasal görev olduğunu söyledi.

Doğan şu ifadeleri kullandı;

Umarım bu tür olaylar, keyfi tutuklamalar son olur. Şunu da ifade edeyim ki televizyonlarda bir aftan bahsediliyor. Af söz konusu değil doğrudan doğruya Anayasal görevin Cumhurbaşkanı tarafından net olarak yerine getirilmesidir. ‘Af Anayasa’nın 87. Maddesinde doğrudan doğruya özel ve genel af Büyük Millet Meclisi’ne verilmiştir’ yazmaktadır. Anayasa’nın 6. Maddesi 3’üncü fıkrasında da ‘hiçbir şahıs ve kurum kaynağını Anayasa’dan almayan devlet yetkisini kullanamaz’ diyor. Anayasa’nın 104’üncü maddesinde Cumhurbaşkanı’nın görev ve yetkileri yazılmıştır. Bu görevlerden bir tanesi de Adli Tıp tarafından verilmiş rapora göre sürekli hastalık, sakatlık ve kocamışlık halinde olanlar bırakılır. Kaldı ki emsal durumda olanlar daha evvel bırakıldı. Niçin bizim bir yıl daha uzun süre sonra kalmamızın sebebi bir türlü

Yorumlar 527 Yorum Var
  • adil 19.05.2024 16:01
    Bu hangi şarttan dolayı affedilmiş. Bunama , Sürekli Hastalık, H A N G İ S i !!!
  • Heykelci i servet 19.05.2024 14:32
    CHP bunu cbaşkanı adayı yapsın,belki gerçekle yüzleşir
  • misafir 19.05.2024 13:07
    yazıklar olsun bu alçakların leşleri zindandan çıkmalıydı.İşte böyle çemkirirler
  • Gürbüz 19.05.2024 12:27
    Bizde bir söz var, içinde kel ve fodul geçen. Tamda bu durum.
  • mehmetm 19.05.2024 12:11
    Bunların hamurlarında hainlik, ihanet var. Bunları ancak teneşir temizler.
Daha fazla yorum görüntüle