İsrail'in savaş kabinesinde kriz giderek büyüyor. Savaş kabinesi üyesi Benny Gantz, Başbakan Netanyahu'yu kabineden çekilmekle tehdit etti. Gantz, Netahyahu'ya 6 maddelik bir paket sundu. Bu tekliflerin 8 Haziran'a kadar kabul edilmemesi halinde hükümetten çekileceklerini söyledi.

Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ, Haber7 muhabiri Yavuz Selvi'ye gelişmeleri yorumlarken, "Taleplerin karşılandığını görmez isek İsrail'de derin bir çatlağın yaşanacağını ön görüyorum. Ortada İsrail'i kaos ve iç savaşa kadar götürebilecek bir tehdit var." ifadelerini kullandı.

"İSRAİL DEVLETİ YIKIM SÜRECİNE GİREBİLİR"

Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ şunları söyledi:

İsrail'in siyasi karışıklığı bu katliam ve soykırım öncesinde de vardı. Hatta öylesi bir noktaya gelmişti ki ülke bölünüyor mu tartışmaları yapılıyordu. Ardından gelen katliam ve soykırım biraz havayı değiştirdi. O sırada siyasi bir şeytan olan Netanyahu bir çağrıda bulunarak, "devir birleşme devri. Muhalefetin zamanı değil. Siyasi birlikteliği göstermemiz lazım." diyerek sunide olsa bir yapıyı toplamayı başardı. Aradan geçen 7 ayda bu yapı çatırdamaya başladı. Çünkü taraflar arasında herkes kendine buyruk bir süreci uygulamaya çalışıyor. Bu da tepkilere neden oluyor.
Netanyahu'dan taleplerin karşılandığını görmez isek İsrail'de derin bir çatlağın yaşanacağını ön görüyorum. Ortada İsrail'i kaos ve iç savaşa kadar götürebilecek bir tehdit var. Böylesine bir siyasi çatlağın olduğu yerde istikrarsızlık başladığını takdirde o yarık derinleşerek artar. Eğer ülkenin kuvvetli bir devlet geleneği yoksa bir anda dağılmaya kadar gidebilir.

Yorumlar 15 Yorum Var
  • HIDIR BUDUR 20.05.2024 00:41
    KUR'AN TUR SURESİ 45-49 ; " --- Artık dehşete kapılacakları gün ile yüzyüze gelinceye kadar onları kendi halleriyle baş başa bırak. "KURDUKLARI PLANLAR O GÜN KENDİLERİNE HİÇBİR YARAR SAĞLAMAYACAK ve KENDİLERİNE YARDIM EDEN DE OLMAYACAK!" Sen rabbinin hükmünü SABIRLA BEKLE....."
  • Türk 20.05.2024 00:13
    Allah yok etsin bu zalim siyonist İzraili..
  • Oktay 19.05.2024 21:52
    Siyonist siyonisten belasını bulmasa bizim tağutlarla olacak iş değil zaten
  • Gazze 19.05.2024 20:10
    İnşallah israyilde iç savaş çıkar birbirlerini öldürürler umarım böyle olur.
  • vatandaş 19.05.2024 19:19
    Bunlar kedi köpek gibi birbirine hırlar durur çünkü karınları tok. Arkalarında siyonist Biden ve domuzla beslenen AB ülkeleri oldukça her türlü fırsatı değerlendireceklerdir.
Daha fazla yorum görüntüle