İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi taşıdığı ifade edilen helikopterin, bir kazaya karıştığı ve sert iniş yaptığı açıklandı. Reisi ve beraberindeki heyetin sağlık durumuna dair bir açıklama yapılmadı.

İRAN MEDYASINDA FARKLI FARKLI BİLGİLER VAR

İran Devrim Muhafızları'na bağlı haber ajansı Tasnim, helikopterin kaza yaptığını iddia ederken; Fars Haber Ajansı ise, Reisi'yi taşıyan helikopterin yoğun sis nedeniyle zorunlu iniş yaptığını ve Reisi'nin kara yoluyla Tebriz'e gittiğini aktardı. Mehr Haber Ajansı da Reisi'nin Tebriz'e geçtiğini kaydetti.

İran Devlet Televizyonu da Reisi'yi taşıyan helikopterin sert iniş yaptığını ve kaza bölgesine ilk yardım ekiplerinin gönderildiğini bildirdi. İran Devlet Televizyonu, kötü hava koşulları sebebiyle konvoya ulaşmada büyük sıkıntı yaşandığını belirtti.

Reisi'nin konvoyunda 3 helikopter olduğu bilgisi paylaşıldı.

İLK RESMİ AÇIKLAMA

İran İçişleri Bakanlığı, detay sunmadan, Reisi'nin konvoyundaki helikopterlerden birinin zorunlu iniş yaptığını ve bölgeye henüz ulaşılamadığını doğruladı. İran İçişleri Bakanı Ahmed Vahidi, "Cumhurbaşkanı'nı (Reisi) taşıyan helikopter kötü hava koşulları nedeniyle sert iniş yapmak zorunda kaldı. Bölgeye kurtarma ekipleri sevk edildi ancak bölgenin sisli olması ve elverişsiz olması nedeniyle helikoptere ulaşmak zaman alabilir." ifadesini kullandı.

Doğu Azerbaycan Eyalet Vali Yardımcısı Cebbarali Zakiri, Reisi'nin konvoyunda meydana gelen helikopter kazasına ilişkin 3 helikopterden 2'sinin iniş yaptığını, birinin düştüğünü söyledi. Zakiri, "Olay yerine henüz ulaşmadım. Olası yaralılar ve sayısı hakkında bir şey söyleyemem. Olayın nasıl olduğunu bilmiyorum." dedi.

REİSİ BUGÜN ALİYEV'LE GÖRÜŞTÜ

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, iki ülke sınırında Kız Kalesi ve Hudaferin barajlarının açılışını yapmıştı. Bu sebepten ötürü Reisi, bugün, Doğu Azerbaycan eyaletine gitmişti.

Yorumlar 2 Yorum Var
  • Kadir 19.05.2024 18:16
    Toprağı bol olsun! Güney Azerbaycan Türkleri tez zamanda İran rejiminden kurtulsun.
  • Murat44 19.05.2024 17:59
    Ölmüş olabilirler.israil adamı rahat bırakmaz.Öyle asarım keserim olmuyor dünyada.İranda hainde çok israile çalışacak