İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Azerbaycan dönüşü helikopter kazasında yaşamını yitirdi. Kaza beraberinde birçok soru işaretini de beraberinde getirdi. Sabotaj iddiaları gündemde yerini korurken Doç. Dr. Oğuzhan Bilgin Haber7 muhabiri Yavuz Selvi'ye değerlendirmelerde bulundu.

Bilgin kazayla ilgili; "Kazanın nereden dönüşte gerçeleştiği kritik. İran'ın uzun süre düşmanlaştırdığı izole etmeye çalıştığı hatta savaşla tehdit ettiği Azerbaycan Cumhurbaşkanı ile yıllar sonra görüştüğü bir zamanda gerçekleşti. Onlardan sonra gerçekleşmesi birçok soruyu da beraberinde getiriyor." dedi.

Yorumlar 30 Yorum Var
  • Kamil 21.05.2024 08:07
    ABD ve Batı Hegemonyası , kendi çıkarları için Gürcistan , Azerbaycan ve Ermenistan'da güç tesis etmeyi amaçlıyorlar . Önce , İran'la hesaplaşacaklar , sonra Rusya'yı çevreleyecekler . İran'ın , havai fişek gösterisi misali , İsrail'e dron göndermesi ve pasif davranmasını cezalandırdılar .
  • Erman 21.05.2024 01:24
    Hem emperyalistlerle mücadele ediyorsun hemde emperyalistin güvenliksiz araçlarına biniyorsunuz akıl tutulması. Uçakla havalimanına inersin oradan karayoluylu güvenli şekilde devam edersin. Hatta hangi uçakla gittiğin bile belli olmaması lazım. Dünyanın bu döneminde. Akıl bu kadarsa darma duman ederler İranı. Adamlarını başa geçirip sessiz geçiş yaparlar.
  • Memis 21.05.2024 01:04
    Çok mu üzüldünüz, bence hayir.. 40 bin gazzeli kardeisme üzüldüm. humeyni severler. Kökünden kurusun.
  • Alex 21.05.2024 00:52
    Sen koskocaman İran Cumhurbaşkanısin 1974 modem helikopter nedir arkadaş
  • Hakan 21.05.2024 00:34
    Aliyev öp öz Türktür. Bi inanmayın artık şu Ermeni artıklarına.
Daha fazla yorum görüntüle