2027 Avrupa Olimpiyat Oyunları’nın imza töreni için masrafları belediyeden karşılanan 189 yolcu kapasiteli uçakla 45’i gazeteci 69 kişilik kafile ile Roma’ya giden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na tepkiler gelmeye devam ediyor.

Siyaset yorumcusu Levent Gültekin onlarca gazeteciyle Roma’ya giden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu’nu topa tuttu: “Babanın parasıyla mı götürüyorsun?” Gültekin’e göre mesele ‘yandaş yaratmak.’

İmamoğlu’nun geçen hafta ‘2027 Avrupa Oyunları, İstanbul’un imza töreni için 36’sı gazeteci 69 kişilik bir heyetle yaptığı Roma ziyareti hem ‘israf’ hem de ‘gazeteci-siyasetçi ilişkisi’ açısından eleştiri konusu.

Gültekin: Babanın parasıyla mı? 

Muhalif siyaset yorumcusu Levent Gültekin YouTube yayınında iğneyi seyahate katılan gazetecilere çuvaldızı İmamoğlu’na batırdı:

Önemli saygılı saygın muhalif gazetecilerden çağrılan neredeyse yok. Biraz da sordum: Siz çağrıldınız mı ettiniz mi falan filan diye.

Benim anladığım bu biraz ahbap çavuş ilişkisi. İmamoğlu’nun danışmanı, yanılmıyorsam Murat Ongun’un kiminle ahbap çavuş ilişkisi kurmuşsa onları daha çok böyle şeylere davet ediyorlar.

Bir Saraçhane medyası yaratıyor olabilirler. Bir belediye başkanı hangi sıfatla uçak kiralıyor ve 43 gazetecinin otel uçak… Uçak kiralamak mesela… Hangi sıfatla? Dünyanın neresinde bir belediye başkanı böyle bir toplantıya belediye gelirli kaynağından bizim paramızla uçak kiralayacak gazetecilerin her birinin otel masrafı 20-30 bin TL olduğu söyleniyor, gidiş geliş…

Yorumlar 134 Yorum Var
  • Bir vatandaş 22.05.2024 01:24
    Nerde tc savcıları ?, ben bir vatandaş olarak benim vergilerimi haksız ve hukuk a aykırı harcadığı için Ibb başkanı imamoğlu hakkında suç duyurusunda bulunuyorum gereğinin yapılması rica ediyorum
  • Kartal 21.05.2024 07:44
    Onların yaptığının insani bir izahı yok. Hakkımız haram olsun ve yedikleri zehir zıkkım olsun. Devletin ve milletin hakkını yiyen o hırsızların o makama gelmelerine sebep olanların da elleri kırılsın.
  • necmettin durmaz 21.05.2024 07:01
    ekmek elden su gölden sür sefayı oh oh ne ala
  • emin 21.05.2024 06:54
    bu işin akı karası yok belediyeler israf rant siyasi personel barınma evleri derhal reform şart
  • Vatandaş 21.05.2024 03:47
    Bu ülkede davar gibi güdülesi milyonlarca insan var bu sonradan görme cahil kesim kendi cahilliklerini tamamen böyle boş beleş adamların arkasına takılarak statü sahibi olduğu ahmaklığını yaşiyorlar gavur için biçilmez kaftan cahil yobaz kafadır mesrle para ve eğitim değil bunlar devşiril iş bir kitle çöpe at gitsin döez bu kafa ilk savaşta gömdermek şart bunları putin gibi temizlik şart
Daha fazla yorum görüntüle