Gazeteci Fatih Portakal AK Parti'nin sokak hayvanlarına yönelik kanun teklifinde yer alan barınaklara alınacak sokak köpeklerinin sahiplenilmediği takdirde 30 gün sonra uyutulmasını 'Batı'nın da her şeyi alınmaz ki' sözleriyle eleştirdi.

GİRİŞ 22.05.2024 17:10GÜNCELLEME 22.05.2024 17:10

AK Parti'nin sokak hayvanlarına yönelik kanun teklifine göre, sokak hayvanları için İngiltere modeline benzer bir yöntem uygulanacak. Sokak köpekleri belirli internet siteleri hazırlanarak burada yapılacak ilanlarla önce sahiplendirilmeye çalışılacak. 30 gün süre süre zarfında sahiplenilmeyen köpekler uyutulacak.

"BATI'NIN DA HER BİR ŞEYİNİ ALACAK HALİMİZ DE YOK"

Gazeteci Fatih Portakal'ın İngiltere örnek alınarak yapılacak uygulamaya tepkisi şu şekilde;

30 gün sonra sahiplenilmezse ne olacak, öldürülecek. Öldürülen yani cinayete kurban giden bu hayvanların yerine yenileri gelecek. Bu hayvanların barınağa girdikten sonra 30 gün süreleri var. 30 gün sonra sahiplenilmezse, itlaf edilecek, öldürülecek, yok edilecek, hayattan kopartılıp atılacak. bu beni çok rahatsız ediyor. hayvan hakları derneği zaten ayağa kalkıyor zaten böyle bir şeyin olmaması gerektiği konusunda.

AK Parti şöyle bir açıklama yapabilir; "İşte bakın modern Batı dediğiniz İngiltere'de Portekiz'de bunlar uygulanıyor bunu neden kabul etmiyorsunuz" gibi sığ bir açıklama yapabilir. Batı'nın da her bir şeyini alacak halimiz de yok. Kafamıza uyanı var uymayanı var. Ben olaya daha vicdani ve insani bakılması taraftarıyım.

OYLAMAYA SUNDUĞU ANKET DE ELİNDE PATLADI

Portakal sosyal medya platformu X'te takipçilerine "AKP, sokak hayvanları ile ilgili yasa tasarısı hazırlıyor. Maddeler arasında hayvanların uyutulması da var. Ne diyorsunuz?" anketi yaptı. Anket sonucunda Portakal'ın yapmak istediği algı operasyonun aksine "Avrupa’da yapıyor normal" seçeneği büyük fark ettı.

Yorumlar 13 Yorum Var
  • İsmet 23.05.2024 03:46
    Filistin'de bu kadar can şehid oldu . Bu da hayvan haklarından bahsediyor. Zalim bir kafa
  • Barbaros 22.05.2024 20:53
    Sen işine geleni Batıda bu böyle diye bizdede olsun dersin. Ama Batı da bu böyle dendiğinde bizde de böyle olsun ( yapalım ) o zaman "BATI'NIN DA HER BİR ŞEYİNİ ALACAK HALİMİZ DE YOK" dersin. Allah senin gibileri islah etsin. Akıl fikir versin.
  • Kurban 22.05.2024 20:53
    Cumhurbaşkanı yıllardır belediyelere devlet arazilerinden yer verelim büyük barınaklar yapın diyor. Dinleyen kim Allah aşkına? Memleketteki sokak hayvanları meselesini bile Cumhurbaşkanına bıraktılar ya!
  • Almanyalı 22.05.2024 20:35
    uyutmayı sizler daha çok iyi bilirsiniz, akp zihniyeti diyorsun, acaba senin zihniyetine ne oldu, romada istanbulluların parasıyla keyif çatıyor, sen geç bu işleri, koskoca çiftligin varmış, al bir kaç tane köpek koskoca bir aile olursunuz.
  • Adem 22.05.2024 20:04
    Doğru olanı bu biz de severiz hayvanları fakat , alınması gereken önlemler bunlar sayının hep kontrol altında tutulması gerekli . Bana göre doğru karar destekliyorum.
Daha fazla yorum görüntüle