Yıldırım, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelterek, gazetecilerin uçağa bindirilip götürülmesi ve harcamaların ne kadar olduğunu sordu. Ayrıca, geziye katılan gazetecilerin spor yazarı olmadığını ve İBB'nin kendi medyasını oluşturmaya başladığını ifade etti.

AK Parti İstanbul Milletvekili Adem Yıldırım, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) Roma'da gazetecilerin masraflarını karşılamasını eleştirirken, "Kendi candaş ve fondaş medyanızı oluşturmaya başladığınızı gördük. Buraya katılan gazeteciler gerek köşe yazılarında gerekse sosyal paylaşımlarında artık bir karşılık bulamayacak. Bizi eleştirdiklerinde 'Roma yolcusu kalmasın' son çağrısı yapılacak." dedi.

Yıldırım, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, geçen hafta İBB'nin bütçesiyle 45 gazetecinin Roma'ya götürüldüğünü anımsattı.

"ÖNCE EKREM'İN KAYIĞINA SONRA EKREM'iN UÇAĞINA BİNDİLER, ŞİMDİ DE..."

Yıldırım "İBB, 2027 Avrupa Olimpiyatları'nın İstanbul'da yapılması, İstanbul'un bu olimpiyatlara ev sahipliği yapması gerekçe gösterilerek hem İstanbu'lun tanıtımı, etkinlik ve bu bölgedeki Avrupa'daki olimpiyatlarla ilgili kurumlar ve federasyonlarla görüşerek bir fikir alışverişinde tanıtıma, olimpiyatlara nasıl bir katı sunarız düşüncesiyle aslında böyle bir gezi planlanmış görünüyor. Ama maalesef içeriğine baktığımız zaman buradan çok uzakta bir furumla karşı karşıyayız" ifadelerini kullandı.

Sözlerine devam eden Yıldırım "İmamoğlu'na yakınlığıyla bilinen gazeteciler bu geziye iştirak etmişler. Bu kişiler, hiç ödün vermedikleri hususun bağımsız gazetecilik olduğunu söylüyorlar ama önce Ekrem'in kayığına, sonra Ekrem'in uçağına bindiler. Şimdi de İstanbul'da Ekrem'in otobüsüne binerler. Şunu bilsinler ben kedinleri buradan uyarıyorum; İstanbul'da Ekrem'in otobüsüne de binsen otobüsler duruyor gidemiyor, yolda kalıyor. Vatandaş sizi otobüsün içinde görürse gelir sizi iteler, yavaş yavaş hedeflerinize ulaşırsınız. Maalesef gazetecilerimizin geldiği nokta bu." dedi.

"İÇTİĞİNİZ ŞARAPLARIN BİLE PARASINI İSTANBULLUYA ÖDETTİNİZ"

Roma seyahatiyle ilgili İBB yönetimi ve geziye katılan gazetecilere çarpıcı sorular yönelten Yıldırım, "Hükümetimizle birlikte Cumhurbaşkanımızla birlikte seyahat eden yola çıkan gazetecilere demediklerini bırakmadılar. Solculuk, halkcılık adına. Peki ne oldu? Kaldığınız otelin parasını veremeyecek kadar aciz haldesiniz. Yediğiniz yemeklerin parasını bile İstanbulluya ödettiniz, içtiğiniz şarapların parasını bile İstanbulluya ödettiniz. 

Bir gazetecimiz Cumhurbaşkanlığımızın Körfez gezisinde oradan ayrılarak umre yapmıştı da 1 hafta boyunca linç etmiştiniz. Ve o gazeteci daha sonra çıktı dedi ki "Bu benim alın terimle kazandığım, şerefimle namusumla kazandığım kendi paramla verdim ve umremi yaptım" dedi.

Sen de diyebiliyor musun "Kendi şerefimle, namusumla, alın terimle kazandığım paramla gittim Roma'da otelde kaldım, bu geziye katıldım" diyebiliyor musun? Diyemiyorsun ama bu şekilde namuslu ve şerefli insanları 1 hafta boyunca linçliyebiliryorsun. O yüzden diyorum ki; Bu ülkede namuslular en az namussuzlar kadar cesur olmalı diyorum. Bu olay bize bunu net bir şekilde ortaya koymuştur. 

Hele hele gazeteci kılığına bürünmüş bu insanların gazetecilikten ne kadar uzak olduğunu, hedeflerinin gazetecilik olmadığını, tamamen kendilerine pr yapmak, rant devşirmek, lüks ve şatafat içerisinde hayat sürecek makam mevki sahibi olmak olduğunu net bir şekilde ortaya koyuyor." ifadelerini kullandı.

"NEDEN GAZETECİLERİ UÇAĞA BİNDİRİP GÖTÜRDÜNÜZ?"

İBB'nin davetine katılan gazetecilerin Roma gezisinde konakladıkları otelin, yiyecek ve içecek masraflarının İBB tarafından karşılanmasını eleştiren Yıldırım, "İBB Başkanı'na soruyorum, neden gazetecileri uçağınıza bindirip götürdünüz? Ne kadar harcama yaptınız?" sorularını yöneltti.

"BİZİ ELEŞTİRDİKLERİNDE 'ROMA YOLCUSU KALMASIN' SON ÇAĞRISI YAPILACAK"

Muhalefete yakın bazı köşe yazarlarının da bu durumu eleştirdiğini aktaran Yıldırım, geziye katılan gazetecilerin spor yazarı olmadıklarını söyledi. Yıldırım, "Kendi candaş ve fondaş medyanızı oluşturmaya başladığınızı gördük. Buraya katılan gazeteciler gerek köşe yazılarında gerekse sosyal paylaşımlarında artık bir karşılık bulamayacak. Bizi eleştirdiklerinde 'Roma yolcusu kalmasın' son çağrısı yapılacak." diye konuştu.

Roma'ya yapılan geziden sadece fotoğraflar paylaşıldığını, haber içeriği olmadığını söyleyen Yıldırım, "Ele verirken talkını, kendiniz yutmayın salkımı. Önce kendinize bakın; bağımsızlığınıza, tarafsızlığınıza bakın sonra başkasına laf atın." dedi.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Mehmet 23.05.2024 17:05
    Saadetliler mutludurlar, bu şarapların İstanbullular öderken.