Başıboş sokak köpeklerinin sahiplenilmemesi durumunda ‘uyutulması’ usulünü içeren kanun teklifinin TBMM’ye getirilmesi gündemdeyken bir takım lobiler Atatürkçülük maskesi arkasında düzenlemeye muhalefet ediyor. Hayvanseverlik adı altında gerçekleştirilen karşı görüşlerde, sokak köpeklerinin önce toplatılıp sonra öldürüleceğini savunuyor. “Yaşam için yasa” adlı eylemler düzenleyen gruplar, özellikle savunmasız çocuklara karşı vahşi olaylara girişen başıboş köpeklerin sokakları istila etmesini normalleştirmeye çalışıyor.

Tarihi gerçekler, Türkiye’nin geçmişte de başıboş köpek sorunu yaşadığını ve hukuki olarak seferber olduğunu yansıtıyor.

CHP’nin tek parti iktidarı döneminde Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal’in başıboş köpek sorununa karşı aldığı önlemler, “Atatürkçülük” maskesiyle günümüzde hükümetin düzenlemesine itiraz eden çevrelere cevap niteliği taşıyor.

Resmi Gazete’de 13 Haziran 1932 tarihinde yayınlanan TBMM kararlarına göre Atatürk’ün, “sahipsiz ve maskesiz dolaşan köpeklerin itlaf edilmesini” kararlaştırdığı görülüyor.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Mahmut 24.05.2024 18:03
    İki ayaklı köpeklere sorarsan 4 ayaklı köpeklerin hakkı insanlara sorarsanız çocukların hakkı yaşamak