ABD merkezli savaş gözlemcisi kuruluşlar, Cibaliye'deki çatışmalara ilişkin bir rapor yayımladı.

Savaş gözlemcileri, Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliye mülteci kampındaki Filistinli grupların, İsrail saldırısına maruz kalacakları sokaklar yerine binalar arasında hızlı ve güvenli bir şekilde hareket etmelerini sağlayan "savaş yerleşkeleri" kurduklarını bildirdi.

Savaş Çalışmaları Enstitüsü (ISW) ve Kritik Tehditler Projesi (CTP), 11 Mayıs'tan bu yana Cibaliye'de saldırılar düzenleyen İsrail güçlerinin, kamp bölgesindeki Filistinli direnişçileri Gazze'nin diğer bölgelerine kıyasla "daha cesur" olarak nitelendirdiğini ve çatışmaların şu ana kadarki savaşın "en şiddetli" çatışmaları olduğunu kaydetti.

Kuruluşlar, Cibaliye'nin kontrolü için iki haftadır süren savaşın Hamas'ın "bölgeyi bilinçli bir şekilde savunduğunu" gösterdiğini belirtti.

Ayrıca, İsrail güçlerine yönelik "alışılmadık derecede yüksek saldırı oranlarının", ekim ayında Cibaliye tabur komutanlarını kaybetmelerine rağmen Hamas'ın "savaşta etkili" kalabildiğini kanıtladığını ifade ettiler.

ISW/CTP, "Hamas askeri kanadını geleneksel bir ordu gibi örgütlemiş ve onu yönetmek için deneyimli askeri komutanlardan oluşan derin bir kadro geliştirmiştir." açıklamasını yaptı.

Açıklamada ayrıca, "Hamas, İsrail'in yoğun askeri baskısına rağmen savaşmaya devam etmek için bu geleneksel askeri yapıyı kullanıyor." denildi.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Mahmut 25.05.2024 11:02
    Allahım sen bu mücahitleri görünmez kıl siyonist kafirlere karşı haklı davalarında hakim kıl sen mazlum ve masumların tek koruyani ve sahibisin onları siyonistlerden koru siyonistleri kahru perişan eyle amiin
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek