Türkiye'nin en büyük müşterek tatbikatı olan EFES-2024, İzmir'in Seferihisar ilçesinde başladı. Tatbikata, Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarıyla birlikte 50'den fazla ülkeden bin beş yüzün üzerinde yabancı personel katılıyor. Tatbikatta toplam 11 bin personel görev alıyor.

Ayrıca, Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) koordinasyonunda gerçekleştirilen Savunma Sanayii Ürünleri Sergisi, yerli ve milli imkanlarla üretilen ve Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde bulunan ürünlerin sergilendiği bir platforma dönüştü.

BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, tatbikat kapsamında Baykar'a ait İnsansız Hava Aracı (İHA) sistemlerine ait görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştı. Bayraktar TB2 ve Bayraktar AKINCI İHA'ları, hedeflere tam isabetle vurarak tatbikattaki etkinliklerini sergiledi.

Tatbikata ilişkin bilgi ve görüntüler, Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından da paylaşıldı. Açıklamada, "Güçlü sistemler, güçlü ordu, güçlü Türkiye! Milli teknolojilerimiz EFES-2024 Tatbikatı'nda!" ifadelerine yer verilerek, milli savunma sanayiinin önemi vurgulandı.

FNSS Savunma tarafından geliştirilen dünyada yüzme kabiliyetine sahip ilk ve tek istihkam dozer aracı olan Amfibi Zırhlı Muharebe İş Makinesi (AZMİM) de EFES-2024 Tatbikatı'nda görev aldı.

Türkiye'nin savunma sanayiindeki yerli ve milli teknoloji hamlesi, EFES-2024 gibi uluslararası platformlarda da kendini göstererek, dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor.

Yorumlar 14 Yorum Var
  • Türk 25.05.2024 23:16
    Maşaallah.. Allah emeği geçenlerden razı olsun.. Tamamen yerli ve milli olana dek durmak yok yola devam Allah ın izniyle..
  • insanlık 25.05.2024 22:36
    Hayal bile edilemez di! Yapsak bile, ordu kullanamaz dı. Yolunuz sçık olsun.
  • *ekrem* 25.05.2024 21:28
    ya bunları gördükçe c h p ve avane ortakları nı sıtma tutuyor bari az gösterinde tasma sahiplerinden az fırça yesinler engelleyemedikleri için
  • MaKuS 25.05.2024 20:29
    Bir de OVP tam isabet yapsa ne güzel olacak .
  • canturk 25.05.2024 19:45
    hele hele hele Maasallah yaman iha yaman türkler bunları yapanlar
Daha fazla yorum görüntüle