Başıboş sokak köpekleri ülkenin en büyük sorunlarından biri haline geldi. başıboş köpek düzenlemes gündemdeki yerini korurken Eski Memleket Partili İpek Özkal, köpek sorununun güvenlik meselesi olduğunu belirtti.

Canlı yayında değerlendirmelerde bulunan Prof.  Dr. İpek Özkal, ''Şimdi bu çok önemli bir mesele. Sokaklarda yaşayan canlılar hepimiz için çok değerli. Ama bu da Türkiye'nin büyük bir sorunu. Evden parka çıkıp yürüyüş yapamıyorum, çocuklarımı tek başına gönderemiyorum.  Annem, babam, ben ve kardeşim köpek saldırısına uğradık. Bu bir güvenlik meselesi haline geldi.'' ifadelerini kullandı.

Yorumlar 24 Yorum Var
  • cevdet 28.05.2024 13:25
    belediyeler hemen çitle çevirecek kulubeler ypacak toplayacak kısırlaştırıp ,bu alanlarda bekletilecek kasap lokanta yemek artıkları ile beslenecek ve sahiplendirilecekler hızlıca bir kısırlaştırma seferberliği ile sorun halledilir,saldırgan olan lar uyutulmalı
  • Uğurum 27.05.2024 22:19
    Siz başka canlının yaşamına nasıl karar verirsiniz,böyle bir özelliğiniz yok.Barınakları düzeltip,hepsini toplayıp ,durumlarına göre ayrı ayrı koyarak yaşamlarını sürdürmeleri bizim insani görevimizdir. Öldüremezsiniz!
  • Ümit 27.05.2024 09:52
    tüm köpekleri toplayıp hayvan sever lerin sokkalarına bırakın.en güzel çare bu.
  • konuk 27.05.2024 09:43
    uyutmak acısız şekilde en güzeli, kalanlarda kısırlaştırılıp sahiplendirilecek çip takılmalı, herkes biraz sevip sonra sokağa bırakamamalı cezasını ödemeli
  • filozof mucit 27.05.2024 09:00
    Çok basit olan bu gibi durumların çözümü maalesef ülkemizde imkansızmış gibi gösteriliyor. Yok Avrupa'ya bakalım, yok batıya bakalım, ''ama hayvan hakları, ama medeniyet'' Ya tıpkı kuş gribi vakasında nasıl yüzbinlerce kanatlı hayvan itlaf edildiyse aynı örnekteki gibi itlaf edilmeli veya, toplatılıp gemiye bindirilerek, koyun, sığır, tavuk vb karşılığında Çin'e ihraç edilmeli veya satılmalı.
Daha fazla yorum görüntüle