İsrail dün akşam Filistin'in Refah bölgesi'nde sivilleri hedef alarak çadırlarda kalan sivillerin üzerine bomba yağdırdı.  Haber7 muhabiri Yavuz Selvi'de meseleyi Ankara Yıldırım Beyazıt Üniverstiesi Öğretim Üyesi Doç.Dr.  Muhammed Hüseyin Mercan ile konuştu. Mercan işgalci İsrail'İn sahada ve iç kamuoyunda sıkıştığını ve çıkmaza girdiğini söyledi.

"SAHADA KASSAM'A GÜÇ YETİREMEDİLER, SİVİLLERİ VURUYORLAR"

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitiesi Öğretim Üyesi Doç.Dr.  Muhammed Hüseyin Mercan şunları söyledi:

7 Ekim'den bu yana İsrail'in tek amacı Gazze'yi ilhak etmek, Gazzeli Filistinlileri o bölgeden kovmak. Gazze'deki herkesi yok etmek gibi bir stratejilerinin olduğunu gözlemlemekteyiz. İsrail medyasının bu saldırıyı meşrulaştırmaya çalıştığını görüyoruz. Ama bu katliamı tetikleyen unsura baktığımızda özellikle 1-2 haftadır Gazzeli direnişçilerin İsrail işgalcilerine karşı sahada göstermiş olduğu üstün başarı işgal devletini yeniden bir irrasyonel saldırganlığa itti. Buradaki tetiklemenin buradan gerçekleştiğini söyleyebiliriz. 

"DİRENİŞ 9.AYDA TEL-AVİV'İ VURABİLECEĞİNİ GÖSTERDİ"

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, bir tünel operasyonu gerçekleştirdiklerini ve çok sayıda İsrail askerini etkisiz hale getirdiklerini ve içlerinde yaralılar olduğunu ve esirlerin alındığını ifade etti. Dokuzuncu ayı tamamlanan ve soykırıma şahit olduğumuz sahada bütün kısıtlılıklara rağmen Gazze'deki direniş ciddi kazanımlar elde edebiliyor.Direniş 9 ay sonra Tel-Aviv'İ vurabilecek güçte olduğunu görüyoruz.  İşgal devleti sahada gördüğü kaybı sivillerden çıkarmaya çalışıyor.  Öte yandan 1.7 milyon kişinin Refah'ta sıkıştığını ve kamp alanlarında yaşadığını biliyoruz. Böyle bir alanda sivil olan ya da olmayan ayrımını hava saldırısıyla nasıl gözetleyeceksiniz.

"HAMAS'IN DİRENİŞİ İSRAİL'İ ÇIKMAZA SÜRÜKLÜYOR"

Sahadaki çıkmazdan kurtulmak için bir arayış söz konusu. Bir taraftan kendi kamuoyuna sıkışmışlığı var. Diğer taraftan uluslararası kamuoyunda İsrail karşıtlığı yükseliyor.Üçüncü olarak da Kassam Tugayları işgal ordusuna çok ciddi zararlar vermeye başladı. Bu zararların işgal devleti için ekonomik ve psikolojik zararları var. Böyle bir denklemde Netanyahu saldırganlığını arttırarak karşı taraftan bir kazanım elde etmeye çalışıyor. Bütün amacı Hamas'a dayatmaya çalıştığını ateşkese ikna etmek. Çünkü bunu yaptığı an zafer hikayesi yazmayı başaracak. Ama Hamas'ın kararlı duruşu işgal devletini çıkmaza sürüklüyor.

Yorumlar 21 Yorum Var
  • Veli 28.05.2024 21:59
    Bakın bu tip haberlere baştan beri masafeliyim gerçekten hamas çok iyi savaşıyor işler yolunda havası verilerek müslümanlarda onların yardıma ihtiyacı yok kendileri aslan gibi savaşıyor algısı veriliyor bence bu tehlikeli
  • Recep- 28.05.2024 00:20
    Bu bataklık sonunuzu getirecek inşallah rabbimin adaletinden kaçamayacaksınız
  • Servet akıncı 27.05.2024 23:12
    Abd nin uşakları Arap kralları şeytanları var oldukça huzur zor..
  • Yeter 27.05.2024 22:58
    İsrail Savaşı kaybetti naptı silahsız insanları katletti savaşmakmı bu kendince güç kaybettiriyo hamasa
  • ALLAH dostu 27.05.2024 22:05
    Binlerce bebek çocuk ve masum insan katledildi ve sakat bırakıldı ve yerinden yurdundan edildi Bunun hesabını kim verecek Bunun hesabını kim verecek Bunun hesabını kim verecek
Daha fazla yorum görüntüle