HABER7

Filistin’in Gazze Şeridi’nde kurtuluş savaşı veren Hamas teşkilatının askerî yapılanması Kassam Tugayları, İsrail’in terör saldırılarına karşı koyduğu roketlerin imalat görüntülerini yayınladı.

Klip eşliğinde yayınlanan görüntülerde, her bir roketin ciddi insan emeğiyle üretildiği gözlendi.

İMAN VARSA İMKAN VAR

“Kasd el-Sebil” ismi verilen klibi Kassam Tugayları Askerî Korosu seslendiriyor.

Video, Kassam Tugayları Genelkurmay Başkanı Muhammed Ed Deyf’in, 7 Ekim 2023’teki Aksa Tufanı operasyonunun talimatını verdiği konuşmasıyla başlıyor.

Yer altı tünellerinde oluşturulan atölyelerde ana mühimmatların imal edildiği sahneler yer alıyor.

2001 yılından bu yana üretilen Kassam roketlerinin 5 ila 16 kilometreye kadar menzili bulunuyor. Kassam roketlerinin uzunluğu 180 cm, 220 cm ve 244 cm olarak değişiyor. İsrail işgalindeki topraklarda askeri hedeflere ateşlenen roketler, özellikle 7 Ekim Aksa Tufanı operasyonu sonrasında sıklıkla gündeme geliyor.

Kassam Tugayları, 7 ayı aşkın süredir İsrail tarafından birçok füze rampasının vurulmasına rağmen, kamufle edilen noktalardan yapılan ateşlemelerle Tel Aviv’i dahi vuracak kabiliyete sahip olduğunu gösteriyor.

Yorumlar 26 Yorum Var
  • Hamdddd 10.06.2024 01:00
    ...ve hüm sabirûn...Dinlerken kalbim imanla doldu.Muhammed Daif,çok güzel okumuş ayeti.Rahim olan Allahim şu mücahitlere rahmet ve sabir yağdir,güç ve heybet ver,muzaffer kil ya Rahim...Amin
  • Hamid 01.06.2024 21:06
    Bu destansı bir mücadele.Bu imanı kim yenebilir? Bu inancı,bu sabrı,bu çabayı kim altedebilir?Bu iman ile şeytanın savaşi ve şeytanin yandaşlari yenilecekler.Bugün ya da yarin yenilecekler.Bu kutsal yolda savaşan mübarek Kassam mücahitleri,bir avuç mücahit tüm dünyaya meydan okuyor.Bunu akil almaz,açıklayamaz...MaşAllah sübhanAllah.
  • Zeynep 31.05.2024 01:16
    Allah onlara güç kuvvet versin inşallah
  • Hayati Gündoğan 30.05.2024 23:02
    Ya sabır. Allah şöyle buyuruyor: "Kulumu gözsüzlükle imtihan ettiğim zaman sabrederse, ona iki gözüne bedel cenneti veririm."
  • Hayati Gündoğan 30.05.2024 22:09
    Allah, Efendimiz Muhammed’e, âline ve ashâbına tam olarak salât u selâm eylesin! Hamd, Âlemlerin Rabbi Allah’a mahsustur.
Daha fazla yorum görüntüle