Üzerinde uzun zamandır çalışılan ve uygulandığında fahiş fiyatı engelleyerek enflasyonun düşmesine katkı sağlayacak kanun resmileşti.

Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk cezalarının artırılmasını da içeren Türk Ticaret Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun, Resmi Gazete'de yer aldı.

FAHİŞ FİYATA 100 BİN LİRADAN 1 MİLYON LİRAYA KADAR İDARİ PARA CEZASI

Değişiklikle, üretici, tedarikçi ve perakende işletmeler tarafından bir mal veya hizmetin satış fiyatında fahiş artış yapılamasına dair hükme aykırı hareket edenlere, her bir aykırılık için 100 bin liradan 1 milyon liraya kadar idari para cezası uygulanacak.

STOKÇULUĞA 1 MİLYON LİRADAN 12 MİLYON LİRAYA KADAR CEZA

Piyasada darlık yaratıcı, piyasa dengesini ve serbest rekabeti bozucu faaliyetler ile tüketicinin mallara ulaşmasını engelleyici faaliyetlerde bulunulamayacağı hükmüne aykırı hareket edenlere her bir aykırılık için 1 milyon liradan 12 milyon liraya kadar ceza verilebilecek.

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarının artırılmasını da içeren Türk Ticaret Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Resmi Gazete'de yayınlanarak; 1. Maddesi 26 Nisan tarihinden itibaren uygulanmak üzere, 7. maddesi ile 5300 sayılı Kanunun 28. maddesinin birinci fıkrasında yapılan değişiklik yayımı tarihinden itibaren altı ay sonra, diğer hükümleri ise yayın tarihinde yürürlüğe girdi.

Yorumlar 0 Yorum Var