İsrail'de bir okulda görev yapan aşırı sağcı Haham Eliyahu Mali, askerlik yapan öğrencilerine kan donduran bir çağrı yaptı. Mali, İsrail işgali altındaki büyük bir insani krizin yaşandığı ve şu ana kadar 30 binden fazla Filistinlinin şejhit edildiği Gazze'de, bebekler dahil herkesin öldürülmesi gerektiğini söyledi. Soykırımı savunan haham, "Bugünün teröristleri, daha önce yaşamalarına izin verdiğiniz çocuklardır." ifadelerini kullandı.

İsrail'de bir din okulunda görev yapan aşırı sağcı Haham Eliyahu Mali, askerlik yapan öğrencilerine Gazze Şeridi'nde "bugünün bebeklerinin yarının savaşçıları olduğunu" ifade ederek, herkesin öldürülmesi gerektiğini söyledi.

'SİZ YAPMAZSANIZ ONLAR YAPAR'

Yedioth Ahronoth gazetesinin haberine göre, Yafa'da bir konferansta konuşan Haham Mali, İsrail ordusunda görev yapan cemaatine, "Gazze'de herkesi öldürün" çağrısı yaptı. Haham, bunun Yahudilik inancına uygun olduğunu savunarak, "Yasalara göre tek bir ruh bile yaşamamalı çünkü bu Mitzvah (İsrail'i düşmanlarından kurtarmak ve işgal topraklarına yerleşmek) savaşıdır. Siz onları öldürmezseniz, onlar sizi öldürecek." dedi.

Gazze Şeridi'ndeki bebeklerin sorulması üzerine Haham Mali, "Aynı şey, bugün bir bebek, yarın bir savaşçı. Bugünün teröristleri, daha önce yaşamalarına izin verdiğiniz çocuklardır. Teröristleri yaratanlar aslında kadınlardır." diyerek, İsrail askerlerini Gazze'de çocuk ve kadınları öldürmeye teşvik etti.

İsrail'de muhalefetteki İşçi Partisi lideri Merav Michaeli, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında katliam çağrısı yapan Haham'ın görevden alınması çağrısında bulundu.

İsrail'in 7 Ekim'den itibaren Gazze Şeridi'ne sürdürdüğü saldırılarda en az 13 bin 430'u bebek ve çocuk, 8 bin 900'ü kadın olmak üzere 30 bin 717 Filistinli öldürüldü. İsrail'in Gazze Şeridi'ne 5 aydan fazla bir süredir devam ettirdiği saldırıları sırasında 153 günde her gün ortalama 109 bebek ve çocuk hayatını kaybetti.

Yorumlar 13 Yorum Var
  • Müslüman 30.05.2024 16:58
    Ulan insana benzemez öğretecek size Müslümanlık yalan Tevrat mı Kuran mı Cehennem yaratıkları
  • Müslüman 29.05.2024 22:50
    Madem sizin kitap dediğiniz o katliam kitabında (Biz Müslümanlar sizin Tevrat diye Dünyaya yutturmaya çaliştığınız o kitaba Tevrat demiyoruz, Katliam kitabı diyoruz) o şekilde her canlıyı katledin diyor, demek ki 2.Dünya savaşında Hitler doğru olanı yapmış. Çok acı. Nasıl bi inançtır bu. Allah CC İslamiyeti neden göndermiş çok net...
  • Vatansever 29.05.2024 21:37
    Sapık adi sapık. İyi cehennem var. Bu adamlar sapık. Tevratı çarpıtmışlar. Halkına inandırıyor. Dünyadan gizli niyetleri içlerinde yaşıyor. Katı insan olmanın akıl sahibi olmanın ahlakın temeline zıt düşünce biçimi bu ve düpedüz sapıklık. Bir de Allahın emri diyor. 10 emir de ne yazıyor o zaman . Sapık diye idam edilen insanlar bile bir yada birkaç suç işliyor bunlar sayısız suç işliyor.
  • Cevizci 29.05.2024 20:12
    Çok güzel bir AFRİKA ATASÖZÜ .sular yükselince balıklar karıncaları yer.Sular çekilince de karıncalar balıkları yer. Kimse bulunduğu güce göre hareket etmemelidir. Zira kimin kimi yiyeceğine suyun akışı karar verir.
  • izol 29.05.2024 19:37
    Hitler bir kez daha haklı çıktı
Daha fazla yorum görüntüle