Filistinli çocuklar, birkaç dakika önce Gazze Şeridi'nin merkezine Siyonist hava saldırısında katledildi.
İsrail'in 235 gündür saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de can kaybı 36 bin 96'ya çıktı
İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 46 artarak 36 bin 96'ya yükseldi.
Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne 235 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verildi.
İsrail ordusunun son 24 saatte Gazze'nin çeşitli bölgelerinde 5 "katliam" gerçekleştirdiği, söz konusu saldırılarda 46 Filistinlinin daha yaşamını yitirdiği, 110 Filistinlinin yaralandığı belirtildi.
İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısının 36 bin 96'ya, yaralı sayısının 81 bin 136'ya yükseldiği kaydedildi.
Açıklamada ayrıca hâlâ enkaz altında ve yol kenarlarında ölülerin bulunduğu ancak İsrail güçlerinin engellemesi nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığı yinelendi.
Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Deyr el-Belah kentinde 7 aylık bir bebeğin yetersiz beslenme ve tıbbi malzeme eksikliği nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi.
Sağlık görevlilerinden alınan bilgiye göre Filistinli 7 aylık Ebu Ataya, yetersiz beslenme ve tedavi eksikliği nedeniyle yaşamını yitirdi.
Savaş sırasında doğan bebeğin özel süte ve hastalığı nedeniyle tedaviye ihtiyacı olduğunu aktaran görevliler, Gazze'de sağlık sisteminin çökmesi ve İsrail'in sınır kapılarını kapatması nedeniyle tedavisinin yapılamadığını dile getirdi.
-
Ey müslüman
01.06.2024
05:32
Vallahi Allah Teala bu zülümden tüm Müslümanlardan hesap soracak niye bir şey yapmadınız diye vallahi müslüman ülkelere hayret ediyorum Arap ülkeler boykot yapsa İsrail ABD batacak paralarını çekse yetecek bu utanç hepimize yeter
Beğen
/ 1 kişi beğenmiş
-
Hüsamettin
31.05.2024
14:00
Allah ım önce gücü yetipte mani olmayan müslümanım diyenlerin belasını ver sonra israilin. Amin.
Beğen
/ 11 kişi beğenmiş
-
vatandaş
31.05.2024
13:56
Çocuk katilleri soykırımcı alçaklar er geç ilahi adalete hesap verecek.Ey vijdan sahibi kardeşim elinden ne gelirse onu yap bu zalimleri asla unutmayalım..
Beğen
/ 9 kişi beğenmiş
-
Tarık
31.05.2024
13:28
Çocuklarınıza gençlerinize iyi izletin.....Benzemek veya sempati duydukları toplumun asıl yüzü nedir görsünler... ABD halen uzatma derdinde....Bizden de bir şey olmaz onuda anladık. İşallah bu siyonistlerle cephede karşılaşma şansına sahip oluruz
Beğen
/ 7 kişi beğenmiş
-
Ahirzaman
31.05.2024
12:59
Bu isin sonu kıyamet. Bu kadar zulmü ancak kıyamet temizler.artik oraya hazırlanmak lazım
Beğen
/ 8 kişi beğenmiş
Daha fazla yorum görüntüle