Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bahsettiği "Vaat Edilmiş Topraklar" aynı zamanda “Bereketli Hilal” ve “Kutsal Topraklar” olarak da adlandırılıyor. Fırat ve Dicle Nehirleri arasında kalan ve Mezopotamya olarak bilinen bu bölge günümüzde; Filistin, İsrail’in bir bölümü, Lübnan, Suriye, Ürdün ve Türkiye’nin bir bölümünden oluşuyor.

İnsanlık tarihi boyunca birçok medeniyetin yaşadığı bölgenin, uzun süre Osmanlı İmparatorluğu'nun bir parçası olduğu biliniyor. Birinci Dünya Savaşı’nın ardından Osmanlı İmparatorluğu’ndan ayrılan Filistin’in İngiltere’nin manda rejimine bırakılması, birçok Yahudi yerleşim alanlarının oluşturulmasına ve İsrail Devleti’nin temellerinin atılmasına zemin hazırladı.

 
Yasin Akça Haber7.com - Editör
Haber 7 - Yasin Akça

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Bölümünden 2011 yılında mezun oldum. Daha önce çeşitli haber kanallarında ve yerel gazetelerde Haber Editörü ve Haber Kurgu yönetmeni görevlerinde bulundum. Haber7.com’da mesleki hayatıma devam etmekteyim.
Yorumlar 0 Yorum Var
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek