Emekli kök maaşları değişecek mi sorusunun yanıtı, Temmuz ayı yaklaşırken emekliler tarafından araştırılıyor. SGK, BAĞ-KUR maaşları Ocak ve Temmuz ayında zamlanıyor. TÜİK enflasyon farkı, emekli aylık zammının belirlenmesinde belirleyici rol oynuyor. Ayrıca emekli aylıklarına yapılan zamlar kök maaşları da etkileyecek. Diğer taraftan emeklileri de yakından ilgilendiren Türkiye İstatistik Kurumu yılın beşinci enflasyon verisini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kök maaşı 10 bin liranın altında olan tüm emeklilerin maaşlarını 10 bin liraya yükseltileceğini açıklamış ve yılbaşından itibaren en düşük emekli aylığı 10 bin lira olmuştu.  Ancak emekliler 10 bin liranın altında kök maaşa sahip oldukları için açıklanan enflasyon rakamlarıyla birlikte kök maaşlarında da artış yaşanıyor. 10 bin lira en düşük emekli maaşı alanlar kök maaşı bulmak için farklı yöntemleri kullanması gerekiyor.

Emekli kök maaş zammı, en düşük emekli maaşı ve memur zammı ile birlikte Temmuz'da 3 düzenleme yapılması bekleniyor. Vergi Uzmanı İsmail Vefa Ak yapılabilecek uygulamalar hakkında Haber7’ye konuştu.

Yorumlar 0 Yorum Var