Romanya’da soydaşlarımız var. Orada bazı eğitim etkinlikleri düzenliyoruz. Bu eğitimleri başarı ile tamamlayan öğrencilerimizi her sene Türkiye’ye getiriyoruz.

Bunun yanı sıra yazarlık akademileri yapıyoruz. Balkanlarda Türkçe konuşan gençlerimiz var onlara bir dergi çıkardık. Mezun derneklerimiz var. Bunları bir sürü ülkede yapıyoruz. Türkiye’de öğrenci olarak okumuş ve sonra ülkelerine dönmüş öğrencilerimiz kurdu bunu. 

Kültür ile alakalı da çok farklı faaliyetlerimiz var. 

Mehmet Acet’in Uluslararası Öğrenci Programı sorusuna Eren şu cevabı verdi: 

Bu hakikaten çok önemli bir konu. YTB’nin diaspora faaliyetlerinin yanı sıra 2011 senesinde kurumumuz Türkiye’nin uluslararasındaki eğitimleri çekebilmek için bir burs programı başlattı. 

2011’de kurumumuzda Türk cumhuriyetlerinden gelen öğrencilerin burslandırılması konusunda bir koordinasyon yetkisi verildi. Türkiye Bursları adından yeni bir program ortaya çıkardık. Bunların yanı sıra bölgesinde etkin güç olmak isteyen dünyanın birçok bölgesinde güç kazanmaya çalışan bir ülkenin tüm dünyadan başarılı öğrencileri ülkeye çekmek çok stratejik bir hedeftir. 

Türkiye Bursları’nın amacı dünyanın birçok ülkesinden başarılı öğrencileri Türkiye’de okutup onların ülkesine dönmesini sağlayarak onların Türkiye ile olan ilişkilerini devam ettirmeleri. Bu burslar kapsamında her sene başvurularımız artarak gitti. 2011’de Türkiye’de uluslararası öğrenci sayısı 20 bindi. Şu an 360 binden fazla öğrenci sayısı oldu.

Burslu öğrenci sayımız şu an 15 bin, 178 ülkeden. Bu noktaya gelinmesinde Türkiye Bursları’nın önemli bir etkisi oldu. Bizim geleneğimizde ilim talep eden talebeler her zaman seyahat etmişlerdir. 

Yorumlar 0 Yorum Var