Sosyal medyada 'kopekvelisiii' isimli bir hesaptan paylaşım yapan Buket Özgünlü, Şanlıurfa'da kuduz karantinası ilan edilmiş bir bölgeden 35 köpeği kaçırıp Ankara'ya götürdüğünü söyledi.

Kuduz tanısı koyulan köpeklerin kötü şartlar altında yaşadığını iddia eden kadın, Şanlıurfa'nın başka bir ilçesine geçerek orada köpekleri toplamaya devam edeceğini söyledi.

ANKARA VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Hastalık taşıyan köpeklerin İlimize getirildiğine dair iddialar ihbar kabul edilerek, Valiliğimizce, Kolluk Kuvvetlerimiz ve Tarım İl Müdürlüğümüz başta olmak üzere tüm birimlerimiz teyakkuza geçirilmiştir. Vatandaşlarımızın sağlığına ve diğer canlıların hayat hakkına yönelik her türlü hareket ve uygulamalarla sonuna kadar mücadele etmekte kararlıyız." ifadeleri yer aldı.

ŞÜPHELİLER GÖZALTINA ALINDI

Ankara Valiliği sosyal medya hesabından yaptığı diğer paylaşımda, "İlimize getirilen hastalıklı köpekler konusuyla ilgili Emniyet güçlerimizin yaptığı çalışmalar sonucu bulundukları yer tespit edilen hayvanlar, veteriner hekimlerimizin gözetiminde karantinaya alınmıştır. Söz konusu hayvanları ilimize yönlendiren ve getiren kişiler yakalanarak Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatları doğrultusunda gözaltına alınmış ve haklarında yasal işlemlere başlanılmıştır" ifadeleri kullanıldı.

 

Yorumlar 358 Yorum Var
  • Lamia 11.06.2024 12:16
    Bunlar KAOS oluşturmak için ellerinden geleni yapıyorlar.
  • Misafir 11.06.2024 10:26
    Yazıklar olsun.her yer güllük gülistanlık,birtek kopeklermi kaldı savunulacak.
  • sosyal çalışmacı 11.06.2024 09:10
    Küreselcilerin adamı bu kadın. Köpek hakları, kadın hakları, ağaç hakları, lpg hakları hep aynı tantana. Bunların 40 bin Filistinli için bir şey dediklerini duyamazsın.
  • Salih 10.06.2024 17:36
    Bu bayanın yaptığı vahşet it severlik değil bunun gibiler yüzünden kuduz ısırılan canlar nnolcak hepsi cezalandırılmalı Samsun'da aynı olanlar var bunun gibi ve mahkemelik aşamasındayız it yüzünden it sever yüzünden milletin başına bela oldular
  • Can dost 10.06.2024 14:21
    Elbette hayvanlarında yaşama hakkı var hayvanlar süs olsunlar kucakta gezsinler özel mamalarla beslensinler sömürü düzenine hizmet etsinler diye yaratılmadı insana hizmet için yaratılmışlardır. Bu kadının sponsoru büyük ihtimal mama fabrikalarıdır.
Daha fazla yorum görüntüle