El Salvador’da 40 bin kişi kapasiteli Amerika kıtasının en büyük hapishanesine 2 binden fazla çete üyesi daha nakledildi.

CECOT'A NAKLEDİLDİLER

Orta Amerika ülkesi El Salvador’da çete şiddetiyle mücadele sürüyor. El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Izalco, Ciudad Barrios ve San Vicente hapishanelerindeki 2 binden fazla çete üyesi mahkumun daha Amerika kıtasının en büyük hapishanesi olan 40 bin kişi kapasiteli Terör Muhafaza Merkezi’ne (CECOT) nakledildiği duyurdu.

'HESAP VERECEKLER'

Bukele, çete üyelerinin işlediği suçların hesabını vereceklerini ifade etti. Paylaşılan görüntülerde saçları kazınmış, dövmeli ve beyaz şortlu çete üyelerinin elleri arkadan kelepçeli şekilde dev hapishaneye götürüldüğü anlar yer aldı.

'MEGA HAPİSHANE'

Devlet Başkanı Bukele’nin talimatıyla 2023 yılında başkent San Salvador'un 74 kilometre güneydoğusundaki Tecoluca'da açılan mega hapishane 8 binadan oluşuyor ve her bir binada yaklaşık 100 metrekarelik 32 hücre bulunuyor. İnsan hakları grupları, mega hapisahaneyi “insan hakları kara deliği” olarak nitelendiriyor.

Yorumlar 57 Yorum Var
  • Ama Öyleee 13.06.2024 14:23
    İnsanların hakları vardır. Belhum adal ysni hayvandan aşağıların değil... İnsan haklarına çok düşkün olanlar birer tane alsınlar ve tüm sorumlulukları üzerlerine alarak baksınlar . Samimiyetlerini görelim...
  • Halid Bin Velid 13.06.2024 09:42
    Rabbim hayra çevirsin en üstün plan Allah'ındır.
  • Fatih34 13.06.2024 08:31
    Siyonistler ve ABD onun uşağı batının insanları nasıl kullanıp attığının deliliği bu sahne. Suça meyilli insanların iyi izlemesi hatta okullarda gerçek film sahnesi olarak gösterilmelidir. Dünyada insanı suça iten sebep adaletsizliktir. Bununda sebebi siyonistlerdir yani Yahudilerdir. Er veya geç insanoğlu bunun farkına varacaktir. İnşallah geç olmaz..
  • mustafa Karadağ 13.06.2024 07:59
    Bizim ülkede,de yapılması lazım bol bol okulla ceza evi yapılacakki ya okuyup insan olacaklar yada ceza evinde insan olacaklar
  • analiz1 13.06.2024 07:30
    bunları abd savaşlarda kullanıyor.2. bir fırsat dıye savaşlarda öne sürüyorlar.
Daha fazla yorum görüntüle