Tüketici haklarının önemine vurgu yapan TÜKONFED Başkanı Aydın Ağaoğlu, vatandaşın kuver adı altında alınan servis ücretlerini ödeme zorunluluğu olmadığının altını çizdi. Ağaoğlu, müşterinin sipariş ettiği ürünler harici masaya gelen ‘su, çay, lavaş, ekmek, acılı ezme’ tarzı ürünlerden ekstra ücret alınacaksa eğer bunun müşteriye söylenmesi gerektiğinin zorunlu olduğunu aksi takdirde müşterinin ödeme gibi bir zorunluluğu olmadığını dile getirdi. Fiyat etiketi yönetmeliğine ilişkin konuşan Ağaoğlu, menünün altında ‘servis ücreti’ yazısının yazıldığı noktada yasal olduğunu söyledi. Ağaoğlu, ancak tüketici kanunu kapsamında bunun geçerliliğinin sayılmadığını belirtti.

Vatandaşın böyle bir durum ile karşılaştığında ücreti ödese bile Tüketici Hakem Heyeti’ne başvurmasını söyleyen Aydın Ağaoğlu, ücretin geri iade edilmesini talep etmesi gerektiğini kaydetti. Ürünlerin ödenmesi noktasında bu ödemenin kabul beyanı olarak kabul edilmediğini söyleyen Ağaoğlu, tüketicinin seçme hakkının istismar edilmeye açık bir konu olduğunu ifade etti.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Misafir 13.06.2024 15:10
    arasa ne olacak hakkini bir yere basvuruyosun 3 ayda sonuc alamiyorsun daha kolay hale getirin şu isi bilirkisiler ataniyor ama bi sekilde yine sonuc alinamiyor