2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) mücadele edecek A Milli Futbol Takım'da turnuva öncesi Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop Demirören Haber Ajansı'na (DHA) özel açıklamalarda bulundu.

Takımdaki havadan bahseden Hamit Altıntop, "Ortam nazar değmesin çok iyi diyebiliriz. Evet bazı küçük sakatlıklarımız olsa da bu futbolun maalesef bir parçası. Kenetlenmiş bir ortam var. Kendimize güveniyoruz. En iyi şekilde hazırlandığıma inanıyoruz. Futbol biliyorsunuz sonuç olarak her şey olabilir ama gayretimizden, çabamızdan ve konsantrasyonumuzdan hiç şüphe etmeyeceğimiz bir ortam var. Bu zaten başarının yarısıdır diye inanıyorum. Arkadaşlarımız performanslarını sahaya yansıtırsa istediğimiz sonuçları ve başlangıcı salı günü yapabileceğiz diye inanıyoruz" şeklinde konuştu.


"AVRUPA TAKIMLARI HER ZAMAN BİZDEN ÇEKİNMİŞTİR"

Ciddiye alınacak bir takım olduklarını ifade eden Altıntop, "Şimdi burada önemli olan ilk maçın sonucundan ziyade elbet Türkiye futbolundan, Türkiye Milli Takımı'ndan bir saygı veya bir çekinme Avrupa takımlarında her zaman olmuştur. Ama bizim için de önemli olan bunun altını doldurabilmek. Biz ciddiye alınabilecek bir takımız. O oyuncu grubunun olduğunu biliyoruz. Ama takım olarak da bunu artık istikrarlı bir şekilde oyunumuzda ve duruşumuzda yansıtmamız çok önemli. Siz şimdi güzel bir kamp ortamından bahsediyorsunuz. Bunun ana sebebi, yönetim, hocamız, oyuncular, medya, pazarlama ve sizlerle beraber iç içe olduğumuza inanıyoruz. Evet sürtüşmeler ve zorluklar her zaman oluyor. İşte talepleriniz var, her zaman tatmin edemiyoruz belki sizi ama iç içe olduğumuzda, birbirimize saygı gösterdiğimizde ve en önemlisi hedefe hepimizin odaklandığını görmek beni inanılmaz mutlu ediyor" diye konuştu.

"HOCAMIZIN TALEP ETTİĞİ GELEN OYUNCU YÜZDE 100 HAZIR OLMALI"

A Milli Futbol Takımı'ndaki oyuncuların sakatlık durumları ile alakalı açıklamalarda bulunan Altıntop, sözlerine şöyle devam etti:

"Sakatlıklar şöyle bizi düşündürüyor. Dediğiniz gibi her zaman 2-3 oyuncu tolere edilebilir. Maalesef ağır bir travma yaşayan Enes, ya da Çağlar Söyüncü'nün son lig maçında sakatlanması, ondan sonra maalesef ayrı büyük bir travma yaşayan Ozan Kabak… Bunlar baktığınızda çok hafife alınacak kariyerli oyuncularımız değil, tecrübeli oyuncularımız. Onun için burada küçük sakatlıklardan bahsederken işte Ferdi'nin küçük bir sakatlığı vardı, İrfan Can, Zeki'nin küçük sakatlıkları… Bunlar biriktikçe biliyorsunuz biraz daha problem haline gelebiliyor. Ama bunlar yönetilebilecek şeyler. Özellikle hocamızın talep ettiği gelen oyuncu yüzde 100 hazır olmalı. Yüzde 100'nü vermesi lazım ki bizim ülkemize ve vatandaşlarımıza büyük bir sorumluluğumuz var. Onun için gelen oyuncu bunu sahaya yansıtması lazım. Hiçbir şekilde bahane istemiyoruz. Hiçbir şekilde tırnak içinde söylüyorum ağlama, sızlanma veya kıvranma öyle şeyler istemiyoruz. Aslanlar gibi sahaya çıkacağız ve yüzde 100'müzü vereceğiz. Sonunda Allah ne takdir eden bunun hepsini göreceğiz."

"BİR GÜN ÖNCE OYUNCU ÇIKARABİLİRİZ"

Sakatlık yaşayan oyuncuları ilk maçtan bir gün önce kadrodan çıkarabileceklerini hatırlatan Altıntop, "Bunu İrfan üzerinden söylemiyorum. Genel anlamda kaleci değişikliği turnuva esnasında veya sürecinde yapabiliyorsunuz. Ama oyuncu için ilk maçtan bir gün önce kadro değişikliği sakatlık dolayısıyla yapabiliyorsunuz. Onu da raporlar doğrultusunda yapıyorsunuz. Prosedür öyle gerektiriyor. Orada değişiklik yapabiliyorsunuz. Türkiye'miz için öyle bir şeye ihtiyacımız olursa ki inşallah olmaz, olursa da 17 Haziran" dedi.

FERDİ KADIOĞLU SAKATLIK

Ferdi Kadıoğlu'nun sakatlık durumu ile ilgili yorumlarda da bulunan Türkiye Futbol Federasyonu Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop, "Bugün bölüm bölüm takımla da idmana başladı, olumlu. Dediğim gibi burada 3 maçlık periyodu dikkate almak lazım. Orada da hocanın iletişimi muhteşem. İlk maç olmasa da ikinci veya üçüncü maç var. Oraya da arkadaşlarımızı hazırlıyoruz. Çünkü hepsi teker teker çok büyük bir görevi üstleneceklerine inanıyorum. Hepsinin hazır olması lazım. Her oyuncuyu kullanacağımıza inanıyorum" ifadelerinde bulundu.

Yorumlar 0 Yorum Var