Tanzanya'nın kıyı şehri Darüsselam ile batısındaki Morogoro şehirleri arasında yapımı tamamlanan 300 kilometre uzunluğundaki elektrikli ve sinyal sistemli demir yolu hattının faaliyete geçtiği bildirildi.
Yapı Merkezi Proje Müdürü M. Fırat Aygen, AA muhabirine, faaliyete geçen demir yolu hattının Doğu Afrika'daki ilk elektrikli "standart açıklıklı" demir yolu hattı olduğu bilgisini paylaştı.
Aygen, "Yapımı tamamlanan ve faaliyete geçen hat, tüm Doğu Afrika'da ulaşım hizmetlerini çok daha iyi yerlere taşıyacak bir dönüşümün ilk aşamasıdır." ifadesini kullandı.
Yapı Merkezi'nin Tanzanya'da yapımı devam eden 5 bölümlük demir yolu hattının 4'ünü üstlendiğini belirten Aygen, ülkede toplam 1000 kilometreden fazla yeni demir yolu hattı inşaatında faaliyetlerin devam ettiğini belirtti.
Aygen 4 bölümlük demir yolu hattı projesinin ilk bölümünün tamamlandığını ve ikinci bölümünün de yakında tamamlanacağını kaydetti.
Tanzanya Demiryolları Şirketi Genel Müdürü Masanja Kadogosa ise basına yaptığı açıklamada, atılan adımın, Tanzanya'nın ve Doğu Afrika’nın ulaşım altyapısında verimliliği artırmaya ve ekonomik büyümeyi teşvik etmeyi yönelik bir "kilometre taşı" olduğuna dikkati çekti.
İlk seferini ücretsiz olarak 1400 yolcu ile yapan tren hattıyla iki şehir arasındaki ulaşım yaklaşık 2 saate indi.
PROJE MALİYETİ: 2 MİLYAR DOLAR
Yaklaşık 2 milyar dolar değerinde bir proje olan elektrikli tren, Uganda ve Ruanda gibi denize kıyısı olmayan komşu ülkelerle iç bağlantı, ticaret ve ekonomik fırsatlar açısından büyük bir destek olarak görülüyor.
SGR'nin tüm güzergahı Darüsselam'dan Victoria Gölü kıyısında bir liman kenti olan Mwanza'ya ve Tanganika Gölü'nün kuzeydoğu kıyısında, Burundi ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti sınırına yakın bir şehir olan Kigoma'ya uzanacak.
-
Cihangir
17.06.2024
15:11
İnşallah bir gün Türkiye'dede demiryolu yaygın olarak kullanılır
Beğen
/ 3 kişi beğenmiş
-
Hak sever
17.06.2024
14:33
Bizim Ankara'dan sonra (Sivas YHT haric)böyle demiryolu yok. Sözde gelişmiş ülkeler içerisinde lokomotif ile taşımacılık bir bizde kaldı.
Beğen
/ 1 kişi beğenmiş
-
Azamet in Saati
17.06.2024
13:12
Benim Kara Kitam Afrika iyilere layaik .
Emege gecenlerden Rabbim razi olsun Yapanlar da Gevseklik göstermesin
Beğen
/ 6 kişi beğenmiş
-
Osmanli
17.06.2024
12:32
Ne mutlu Türküm diyene!
Beğen
/ 8 kişi beğenmiş
-
Bülent Duman
17.06.2024
12:12
Allah razı olsun sizden
Beğen
/ 15 kişi beğenmiş
Daha fazla yorum görüntüle