Haber7 - ÖZEL

Sokaklarında başıboşluğa izin vermeyen, hatta hayvanlarını başıboş bırakan vatandaşlarına ağır yaptırımlar uygulayan Almanya, Türkiye'deki başıboş köpek sorununa yönelik ikiyüzlü bir tavır sergilemesi dikkat çekiyor. 

Hayvan derneklerini destekleyen Almanya, başıboş köpeklerin sokakta kalması için çeşitli faaliyetler yürütüyor. 

ALMAN BÜYÜKELÇİDEN ‘BAŞIBOŞLUK’ DESTEĞİ

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz, başıboş köpeklerin toplanmasıyla ilgili hayvan derneklerini ziyaret ettiği öğrenildi. Ankara Patiliköy isimli oluşumu ziyaret eden Alman Büyükelçi Schulz, “Hayvanlar için destek olmaya hazırız” dediği belirtildi.

HAYVAN DERNEKLERİNE DİKKAT ÇEKEN ZİYARETLER

Geçtiğimiz Mart ayında Almanya Ankara Büyükelçiliğinde görevli Gıda ve Tarım Müsteşarı Thomas Huber ile asistanı Janine Kardes, başıboş köpek sorunu ile ilgili Hayvan Haklarını Koruma Federasyonu (HayFed) isimli oluşum ile bir araya gelmişti. Hayfed’in sosyal medya hesabından yapılan açıklamada “Almanya Federal Cumhuriyeti - Gıda ve Tarım Bakanlığı Müsteşarı Sn. Thomas Huber ve Sn. Janine Kardeş, Türkiye’deki sahipsiz hayvanlara yönelik sorunlar ve çözümleri konusunda görüşlerimize başvurdular.” denildi.

ALMAN GOTHE ENSTİTÜSÜ PANEL DÜZENLEDİ

Mart ayında yine Almanya’nın resmi kültür kuruluşu Goethe Enstitüsü’nün desteğiyle “Sokakta Yaşayan Hayvanlar” paneli düzenledi. Panelde başıboş köpeklerin sokakta yaşaması gerektiği vurgulanırken ısırılma vakalarının ‘doğal’ olduğu savunuldu. 

ALMAN MEDYASINDAN ALGI OPERASYONU

İngilizce haberinde başıboş köpeklerin saldırgan olduğunu ve hastalık yaydığını yazan Almanya merkezli Deutsche Welle (DW), Türkiye'de yapılacak kanuni düzenlemeden rahatsız oldu. 

DW Türkçe sitesinden yaptığı haberle algı operasyonu yaptı.

 

 

Yorumlar 2 Yorum Var
  • Furkan YILDIZ 22.06.2024 02:24
    Bu insanları : ŞAŞKINLIK ,İBRET DEHŞET İLE İZLEDİM ! Bir Salonda toplamış nerede ise 4 milyon Köpeği insandan bebeklerden üstün ilan edecekler ?! Bunlar nasıl bir eğitim aldı ?! Ne yediler ne içtiler ?! İsrail ile bağlantıları olabilir mi ?!
  • Aslan 21.06.2024 22:28
    Anayasa kuran olmali ve secimler yapilmali yoneticiler secimle gelmeli ama partiler kapatilmali yoksa icimizde hain bitmez rantcilar hirsizlsr bitmez particilik sistemi halki kine taraftarliga fanatiklige surukliyor dis gucler adam devsiriyor parti kuruyor