İsrail'e açıkça destek veren her bir firmanın en küçük bir ürününün dahi alınmasının Müslümanlara bir kurşun veya bomba olarak döneceğini gösterek video sosyal medyada büyük ilgili gördü.

Katliamcı İsrail’in 7 Ekim’de Gazze’de başlattığı, artık bir soykırıma dönüşen operasyonu devam ediyor. Yaşanma katliam Müslümanları ve vicdan sahibi insanları bireysel olarak yapabileceklerine odaklanmalarına yol açtı. Bireysel çabalar arasında muhakkak ki en çok konuşulan boykot oldu.

Daha önce defalarca İsrail’e ve İsrail’e arka çıkan ülke ve şirketlere yönelik kampanyalar yürütülmüştü. Ancak bu kez hem kapsamı hem de gerekçeleri bakımından daha sürdürülebilir bir boykot tecrübesi yaşıyoruz. Üstelik boykot sadece Müslüman ülkelerde değil, Avrupa ve Amerika’da da kendini hissettiriyor.

EN AZ ETKİLENEN COCA-COLA

1892’den beri faaliyet gösteren ve 1919’da halka arz edilen olan Coca-Cola’nın hisse fiyatları noktasında boykottan en az etkilenen şirket olduğunu söyleyebiliriz. Ancak şirketin hem küresel hem de bölgesel satışları için aynı şeyi söylemek mümkün değil

PEPSİ CO. HEDEFİNİ TUTTURAMADI

Coca-Cola ile birlikte boykot edilen bir diğer içecek markası ise Pepsi Co. 1893’te kuruldu 1978’te halka arz edildi. Geçen yıl nisan ayında 190 dolar civarında işlem gören Pepsi Co. hisseleri bu günlerde sadece 175 dolar. 2017’den beri hiçbir çeyrekte satış hedefini kaçırmayan şirket, 2023 son çeyrekte hedefi tutturamadı.

Küresel boykot listesinde gösterilen belli başlı firmalardan bazıları şunlar:

Starbucks, Burger King, McDonalds, KFC, Coca Cola, L’oreal, Lipton, Nescafe, Gloria Jeans, Jacobs, Caffe Nero, Nespresso, Nestle, Danone, Erikli Su, Hayat Su, Sırma Su, Cappy, Caprisun, Fuse Tea, Damla Su, Schweppes, Tropicana, Doğadan, Algida, Çerezza, Kent, Popeyes, Komili, 7Days, First Sakız, Lays, Domino’s Pizza, Unilever, Falım Sakız, Sbarro Pizza, Milka, Cheetos, Doritos, Pepsi, Activia, Yedigün, Pepsi, Sana Yağ, Magnum, Danone, Toblerone, Oreo, Pringles, Snickers, Olips, Subway, Aptamil, Knorr, Oneo, Kitkat, Polo, Carte Dor, Fruko, Rocco, Danette, Cornetto, Burn, Ice Tea, Sprite, Nesquik, Tofita, Dove, Kotex, Bayer, Durex, Johnson’s Baby, Pfizer, Barbie, Lego, Colgate, Sensodyne, Flormar, Rossman, Elidor, Schwarzkopf, Hacı Şakir, Neutrogena, Blendax, Vaseline, Clear, Rexona, Gillette, Elseve, Bebelac, Maybelline, Calvin Klein, Johnson&Johnson, Permatik, Prima, Rejoice..

Yorumlar 44 Yorum Var
  • Ahmet Kır 23.06.2024 15:05
    "YİĞİT"ce yorum oldu. Sana katılıyorum.
  • Neco I 23.06.2024 05:19
    Haber7, den Allah razı olsun
  • YİĞİT 22.06.2024 19:54
    Yorum yazan alper arkadaşa itafen söylüyorum, bende sana katılıyorum ama devleti şu an ne sen ne de ben yönetiyorum, sen de ben de şu an ancak ailemizi yönebiliyoruz, o yüzden anca kendi yönettiğimiz alanlarda boykot yapabiliriz, öyke boş beleş de değil emin ol, herkes boykot etse inan her sey değişir, o yüzden sen boş yapma da boykotununyap adam akıllı..
  • Alper 22.06.2024 17:44
    yiyecek içecek temizlik ürünlerini geçtim elini nereye atsan yahudi malı.hangi birini boykot edeceksin ? Geçin bu boş muhabbeti devlet önce borsadaki yahudi varligina el koysun
  • Adı ne olsun 22.06.2024 16:28
    Kafasındaki fötr şapkayı çıkartmayı unutmuş
Daha fazla yorum görüntüle