Olay, 22 Haziran saat 23.00 sıralarında Konak ilçesine bağlı Basmane semti 1296 Sokak'ta bulunan bir otelde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre çiçekçilik yapan anne Gönül Uğraş, 21 Haziran Cuma akşamı 4 çocuğu ile birlikte konaklamak için bir otele geldi. Çocuklarıyla geceyi otelde geçiren anne, dün sabah saatlerinde 2 çocuğunu da yanına alarak eczaneye ilaç almaya gitti ve bir daha otele geri dönmedi. Diğer iki çocuğu Ege (14) ve Handan Uğraş (12) ise otelde kaldı. Daha sonra Ege, öğle saatlerinde otelde bulunan ortak lavaboyu kullanmak için giriş kata indi ve bir süre sonra tekrar yukarı çıktı. O sırada otelde çalışan resepsiyon görevlisi Z.Ö. de gece saatlerinde odaları kontrol etmek üzere yukarı çıktı. Görevli Z.Ö., Uğraş ailesinin kaldığı odayı kontrol ettiği esnada iki kardeş Ege ve Handan'ı hareketsiz şekilde yatakta yatarken buldu. Z.Ö.'nün ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin otel odasında yaptığı incelemeler sonucunda iki kardeşin hayatını kaybettiği belirlendi. İki kardeşin cenazeleri savcının incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Yapılan otopsi sonrası çocukların cenazeleri yakınlarına teslim edilirken ölen çocuklar, annenin yaşadığı Bayındır'ın Çırpı Mahallesi'nde toprağa verildi.

GIDA ZEHİRLENMESİ ŞÜPHESİ

Olayla ilgili geniş çaplı çalışma başlatan İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, anne Gönül Uğraş'ın ifadesini aldı. Uğraş'ın ifadesinde, çocuklarıyla bir gün önce odaya giriş yaptıkları, yakın bölgeden konserve balık ve açık kek alıp yedikleri, sabah saatlerinde ise annenin kendisini kötü hissetmesi üzerine Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gittiği, otele döndüğünde çocuklarının öldüğünü öğrendiğini söylediği kaydedildi.

SON GÖRÜNTÜSÜ ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan otel odasında ölü bulunan çocuklardan 14 yaşındaki Ege Uğraş'ın son görüntüleri de ortaya çıktı. Görüntülerde otelin ortak lavabosunu kullanmaya giden Ege Uğraş'ın yürümekte zorlandığı görüldü

SON YEMEKLERİ İNCELENECEK

Çocukların son olarak yedikleri kek ile konserve ton balığından da numune alındığı, Tarım ve Orman Bölge Müdürlüğü laboratuvarına incelemek üzere gönderildiği öğrenildi. Ege ve Handan Uğraş kardeşlerin kesin ölüm sebebi, ayrıntılı otopsi raporu sonrası netleşecek.

Yorumlar 9 Yorum Var
  • Hülya 25.06.2024 04:33
    Çok acı bir olay 21 yaş bu kadar çocuk buna bir dur demek lazım tabiki nasıl doyacaklar ucuz yiyecekler kadının ve yanındaki çocuğun da incelenmesi lazım yiyecek konusunda
  • Ensar 25.06.2024 02:19
    Yani, zan da bulunmak istemiyorum. Allah beni affetsin. Bir Anne, çocuklarını niye o şekilde bırakır. Niye 112'yi aramadı. Otel çalışanlarından yardım isteyebilirdi. Çok soru var. Bilemiyoruz tabii, Belki de ruh sağlığı bozuktu. Belkide düşünemedi. Allah beni affetsin. Kafam karıştı. İlla ki, emniyette bu soruları düşünüyordur.
  • zafer gülten 25.06.2024 01:11
    olayda çok kuşkulu durumlar var,bildiğim Basmane semtinde ucuz gariban lokantası dolu,niye konserve balık ve kek yiyorlar.ve balıkla kek gider mi,niye ekmek değilde kek.kadın yiyecekleri önceden bekletip kasıtlı bozmuş olabilir.kendi tazesini yiyip çocuklara bayatını verebilir. niye öteki iki çocuk zehirlenmemiş,kendi nasıl kurtulmuş.
  • Misafir1 25.06.2024 00:15
    Kadin cocuklari bilincli zehirlemiste olabilir. Adam akilli otopsi yapilmali. Kadin konusturulmali.
  • Akin 24.06.2024 22:18
    2 çocuğu neden bırakmış
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek