İşgalci İsrail'in 7 Ekim 2023'ten beri saldırılarını sürdürüp yardım girişini engelleyerek büyük bir 'insani felakete' neden olduğu Gazze Şeridi'nde son bir haftada 4 çocuğun daha açlıktan öldüğü açıklandı.

Abluka altındaki Gazze Şeridi'nde yaşanan ciddi gıda ve su kıtlığı nedeniyle çocuklar bitkin düştü.

Bir hafta içinde 4 çocuk açlıktan öldü, 250 çocuk hastaneye kaldırıldı.

Gazze'deki hükümetin medya ofisinden 17 Haziran'da yapılan yazılı açıklamada, İsrail ve ABD yönetiminin, insani yardım ve gıda konusunu Gazze Şeridi'ndeki sivillere karşı siyasi baskı aracı olarak kullandığı, açlığı derinleştirdiği ve insani durumu kasten ağırlaştırdığı ifade edilmişti.

Medya ofisi, 3 Haziran'da yaptığı açıklamada ise Gazze'de 3 bin 500 çocuğun açlık sebebiyle ölümle yüz yüze olduğunu duyurmuştu.

Yorumlar 30 Yorum Var
  • Gjbvh 25.06.2024 09:24
    Ne İslam âlemi diye Bir kurupmu var güldür meyin beni
  • gazi 25.06.2024 08:59
    kıyamet değilse bile birşey kopmalıı artıkk.... abddd defolmalı bu topraklardannn... her yahudi katl edilmeliii
  • Selim 25.06.2024 06:44
    Bırakın askeri yardımı gıda bile içeriye sokamayan uyuşuk iğrenç çoğu sözde müslüman gerçekte münafık olan islam ülkelerinin Allah elbette belasını verecek. Allah'tan bela istemiyorum ama zillette haddi çok fazla aştık. Allah'ım gazabını değil bize hidayetini gönder. Affet bizi.
  • Selim 25.06.2024 06:40
    Biz ve sözde diğer islam ülkeleri israile karşı somut bir şeklde erkeklik yapar ama ne zaman biliyor musunuz? Bütün batı alemi yaptıktan sonra onların arkasına takılarak, saklanarak. Yani israille didişmenin bütün riskleri ortadan kalktıktan sonra yaparız ve bununlada övünürüz. Kavgada birinin arkasına saklanarak bağırıp çağıranlar gibi batıyı önüne almadan birşey yapmaktan acizdir islam alemi.
  • Selim 25.06.2024 06:28
    İslam alemi olarak utanç verici haldeyiz. Ey müslümanım diyenler kafirlerin yerinde olsaydınız müslümanım diyenler hakkında ne düşünürdünüz? Onlar bizim onlara karşı ezik, korkak, zillet içerisinde zavallı ve Allah'a sırt çevirmiş olduğumuzu düşünüyorlar. Yalan mı? Ve bu halimizden çok memnunlar. Fakat Gazze bizim gibi değil, Gazze'den memnun değiller, Gazze'nin imanından korkuyorlar.
Daha fazla yorum görüntüle