Dışişleri Bakanı Hakan Fidan konuk olduğu Habertürk TV'de gazetecilerin sorularını yanıtladı ve kritik açıklamalarda bulundu. Bakan Fidan 7 Şubat MİT kumpasının perde arkasını şu sözlerle anlattı;

Cumhurbaşkanımızla Ankara'da buluştuk. Kendisi konuyu biliyordu. Kişisel dünyamda çok büyük iz bırakan konu. 1 hafta 10 gün devam etti. O esnada Cumhurbaşkanımızın ameliyatı söz konusuydu, önceden planlanmıştı. Ameliyata girmeden önce beni aradı. Kendisine asla borcunu ödeyemeyeceğiniz liderlik gösterdi. 'Ben giriyorum ne olacağı belli olmaz ama teslim olmak yok' dedi. Ameliyata girerken bile bunu düşünüp söylemesi... Kendisi aramıştı bizi. Aynı şeyi daha sonra dönemin Adalet Bakanına da söylemişti. 'Buna asla izin vermeyeceksiniz' demişti. O ciddi dönüm noktası. Ergenekon davalarından kazanmış olduğu bir hız var FETÖ'nün. Oradan geliyor. Sisteme karşı başkaldırıyor. Bunu kendi yanına kâr kalacağını düşünüyor. Türk devleti geleneği olan devlet. Eşkıya ve başkaldıranlarla nasıl mücadele edeceğini bilir. Toplumsal hafızalara kazınmış bir duruşu vardır. Bazen geç devreye girer ama girer.

Ben milletimizin, Cumhurbaşkanımızın bu savaşı her halükarda yürüteceğini düşünüyorum. Ben düşerdim ama benim arkamdan gelenler savaşı yürütürlerdi. Teslim olmazdı. Onlar Amerika'ya sırtını dayamakla bu iş olacak sandılar. Ama yok.

Tehdidi tanımlamak, tehdide sınır çizmek. Siz devletsiniz. Mücadelenizin usulü, esası, hukuki dayanağı olur. Bunu yapmak zaman alıyor. Türk devleti olarak örgütün, devletin bütün kurumlara sızması, ele geçirmiş olması. Böyle bir noktada olması. Bu kuşatma altında iken muhabereyi tersine çevirmek, bu mücadeleyi yürütürken milyonlarca insanın yaşadığı Türkiye'de olağanüstülük görüntüsü vermemek. Asıl burada. Bu olağanüstülüğü vermeden kavgayı vermek. Cumhurbaşkanımızın o noktadaki liderliği bu milletin tarihi yolculuğunda önemli bir kilometre taşı olarak düşünüyorum.

Yorumlar 11 Yorum Var
  • NİHAT 25.06.2024 09:40
    sayın bakanım bundan sonrada aynen devam. bu vatan hainleri ve islan düşmanlarına geçit yok. ama onlarla birlikte hareket eden kemalistler ve atatürkçü geçinen şaklabanları da unutmadan mücadeleye devam. emperyalistlere boyun eğmek yok inşaallah. kanımın son damlasına kadar yanınızdayım.
  • Mehmet DOĞAN 25.06.2024 09:27
    Cumhurbaşkanımızın, dün arkasındaydık. Bugün de yarın da arkasında olacağız.
  • Misafir 25.06.2024 04:42
    Sayın Bakanım verdiğiniz mücadele takdire şayan.Sayın Cumhurbaşkanı ve dönemin müsteşarı,bakanları bürokratlarına,güvenlik güçlerine müteşekkiriz..
  • Cemal Toptancı 25.06.2024 03:37
    Cenab-i Hak REİS'i başımızdan eksik etmesin, sizin gibi gerçek dostlarından mahrum etmesin, sizi de var etsin. Bir duam var REİS için;"Allah'ım Erdoğan'a dost görünenleri, hakiki dostlarından eyle" diyorum.
  • Mustafa Kutlubay 25.06.2024 00:27
    Şahsına münhasır bir REİS.
Daha fazla yorum görüntüle