İsrail, Lübnan'a saldıracak mı? Gazze'deki savaş bu kez gerçekten Beyrut'a sıçrayacak mı? GKRY'ye yönelik saldırı tehdidi ne anlama geliyor?

Habertürk TV'de kritik açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Lübnan üzerinden Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne (GKRY) yönelik bir saldırı tehdidi olduğuyla ilgili soruya, "Burada büyük bir yayılma tehdidi, tehlikesiyle karşı karşıyayız. İsrail'in soykırımı devam ettiği sürece bu risk devam edecek. Şimdi de özellikle Lübnan'ın gündeme gelmesi. Lübnan'daki aktörlerin Kıbrıs'ı tehdit etmesi bunun habercisi. Suriye alanında devam eden operasyonlar var. Şu anda bunlar düşük yoğunluklu giden çatışmaların başka aktörleri de içine çekmesi söz konusu. Rum yönetiminde Avrupalı aktörleri baştan beri uyarıyoruz. Buranın operasyon merkezi haline dönmüş olması. Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin Gazze'ye yönelik operasyonlarda belli ülkeler tarafından üs olmasını istihbaratlarda sürekli görüyoruz. Bunu gündeme getirince birdenbire lojistik üs ilan ettiler. Oranın askeri üs olma özelliğini gizleyen faaliyet haline dönmesi olması. Ortadoğu'ya yönelik operasyonlar için kullanıyor olması Rum kesimi ve Yunanistan'a faydası olmaz. Ortadoğu'da devam eden savaşlara taraf olduğunuzda o ateş gelir sizi de bulur. Biz de aynı coğrafyadayız, gelir bizi de bulur.

Bölge aktörlerinin şunu görmesi lazım. Orada ciddi askerileşme var. Onun önüne geçilmesi lazım. Buraya yönelik bir şey gelmesin." yanıtını verdi.

Yorumlar 21 Yorum Var
  • Kamil 14.07.2024 23:04
    Küreselciler bölgeyi dizayn ediyorlar . Önce Gazze , sonra Lübnan , sonra Suriye derken arzu ettikleri yeni dizayn edilmiş bir harita'ya ulaşacaklar . Tabiki Kıbrıs adası da , Ortadoğu projesinin bir olmazsa olmaz tamamlayıcısıdır .
  • Levent 25.06.2024 08:21
    Beyrut, Lübnan amerika yıllarca İslam yanlısı, kim varsa yok etti suikast yapmadı kimse kalmadı, bermekiyi, refik haririyi, ZALİM İngiliz oyunu ile yok ettiler,Lübnan, Libya, gazze, mısır, tabiyeti bize olmadığı sürece onlar huzur yok şuan belki diyebilirler, sisi amerika aldığı tanklar sisi ALLAH azabından, sisi amerika silah İngilizden el altı destek, Almanya nazi
  • Turan 25.06.2024 05:38
    Gelecegin cumhurbaskani Hayran olmamak elden degil tam devlet adami
  • Hüseyin- 25.06.2024 01:47
    Borsada ne yaparsaniz yapin ama panige düsmeyin.panik yok,zaman cok
  • Fatih 25.06.2024 01:42
    Siyonizm ittifakı NATO'dan çıkma zamanımız geldi.
Daha fazla yorum görüntüle