Barış Yarkadaş, Gürkan Hacır'la Taksim Meydanı programında verdiği kulis bilgisinde İYİ Parti Ankara Milletvekili Koray Aydın'ın Perşembe günü saat 18.00’de İYİ Parti’den istifa edeceğini, bunu sosyal medya hesabından detaylı bir açıklama ile duyuracağını belirtti.

Aydın, kongre sürecinde yaşadıklarını ve kendisine yapılan siyasi tecriti gerekçe gösterecek.

Aydın ve beraberindeki 14 milletvekilinin İYİ Parti'den istifa ederek Demokrat Parti'ye geçeceği söylentisi muhalefet partileri arasında yeni gelişmelere neden oldu.

"İTİRAZIM MEVZUNUN SUNULUŞ BİÇİMİNEDİR"

Söz konusu iddia üzerine Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal tv100 yayınına bağlanarak açıklamalarda bulundu. 

Gültekin Uysal'ın açıklamaları şu şekilde:

"Demokrat Parti tarihsel geçmişiyle birlikte her daim milletin toplanma merkezidir. Biz fikrimize, düşüncemize ortalık edecek bu mücadeleye omuz verecek herkese bu partinin kapısı açıktır. O açıdan partiyi kapatmak gibi bir niyetimiz asla yoktur. 3 milletvekilinden memnun değiliz. Grubumuzun olmasını büyük bir arzuyla çabalıyoruz. İtirazım mevzunun sunuluş biçiminedir. Koray Bey başta olmak üzere doğrudan bir temasım yoktur. Siyasi partilerde katılmak isteyen milletvekilleri sadece İYİ Parti’den değil, diğer partilerden de zaman zaman oluyor."

GÜLTEKİN UYSAL: KORAY AYDIN’LA BİR GÖRÜŞMEMİZ OLMADI

Uysal'ın "Bu manada ne Sayın Koray Aydın’la ne de etrafıyla bir görüşme ve fikir paylaşmamız olmadığını ifade diyorum bunu beyan etmek istiyorum." sözleri üzerine Hacır "Arkadaşlarınızın da olmadı mı?" sorusunu yöneltti. Uysal da, "Olabilir partilerin siyasi hareketliliği içerisinde bu tür beyanlar olabilir ama bizim somut bir görüşmemiz ya da talep olmadı." ifadelerini kullandı. 

KORAY AYDIN’A ÇAĞRI YAPTI: DEMOKRAT PARTİ'NİN KAPILARI AÇIKTIR

Aydın'a davette bulunan Uysal, "Herkese çağrımız var. Türkiye konjonktürel problemlere çözüm aradı. Siyasetin marjinalleştiğini görüyoruz. Aklı selim olan herkese Koray Bey de dahil olmak üzere Demokrat Parti’nin kapıları açıktır. Sayın Aydın, bir parti içerisinde genel başkan adayı olmuş, nezaketsizlik etmek istemeyiz. Onlar kendi parti iç süreçleriyle beraber değerlendirmelerini yapacaklardır. 3 milletvekilinden memnunuz gibi bir düşüncede değiliz, daha büyütmek için her tür inisiyatifi alacağız." sözlerini kaydetti. 

 

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Bilal 25.06.2024 03:06
    Siyasetin sadettin saralı