Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın dün gece canlı yayında 'Dünya, 3. Dünya Savaşı riskini ciddiye almalı. Biz bunu ciddiye alıyoruz." ifadelerini kullanmıştı. Strateji Uzmanı ibrahim Keleş'de yeni bir dünya savaşı ihtimalini Haber7 muhabiri Yavuz Selvi'ye değerlendirdi.

Strateji Uzmanı ibrahim Keleş şunları söyledi:

1. ve 2. Dünya Savaşları'nda 'hepsi benim olsun' anlayışları felaketleri getirdi.2. Dünya Savaşı sonrası Dünya'ya ABD geldi. Ve iki kutuplu bir dünya kuruldu.1970 yılına kadar Afrika'dan vs gelen para Batı'yı bir çekim merkezi haline getirdi. Fakat daha sonra bu akış durdu. Ve dünyada Çin,Rusya,Malezya gibi yeni güç merkezleri oluşmaya başladı.Tüm sıkıntı da burada başladı. Batı'daki kaynaklar Asya'ya aktıkça Asya'nın sermaye ve askeri olarak güçlenmesi Batı'yı telaşlandırdı.

Gazze bölgesi 3.Dünya Savaşı'na gidebilecek bir çatışma bölgesi.Eğer bu çatışma durdurulamazsa bu farklı yerlere taşınabilir. Rusya'nın Çin,Kuzey Kore ve Vietnam ile bir pakt kurma çabası herkesin kendince doğru bir yere geçmesidir.Dünya yeniden sıcak çatışmaya girmiş gibi görünüyor. İşin kötüsü bu savaş 2. Dünya Savaşı gibi konvansiyonel bir savaş olacak gibi de durmuyor. Nükleerden sık sık bahsediliyor olmasıx dünyanında bir felaket gitme ihtimalini kuvvetlendiriyor.Dünya devletleri artık muhtemel savaş öncesi hazırlık yapıyorlar.

Yorumlar 30 Yorum Var
  • Osmanlı 25.06.2024 23:27
    Arkadaşlar kimseyi aldatmayın kimseyi uyutmayın algı operasyonu yapıyorlar dünyadan nükleer savaş çıkmaz Bunlar sadece tehdit eder Amerika ile Rusya savaşmaz sadece Çimenler ezilir yani ufak devletler burada harcanır gider Amerika ve Rusya tarihte hiçbir savaşa beraber savaşmamış başkalarını savaştırmışlardır asla ve asla bir nükleer savaş çıkmaz bundan olun
  • Pütürgeli 25.06.2024 22:43
    Amerika heryeri karıştırıyor hiçbir savaştan olumsuz etkilenmiyor aksine güçleniyor !!!! Amerika’yı İngiltere’yi İsrail’i içine almayacak onlara zararı dokunmayacak bir 3. Dünya savaşı olmasın .En çok en fazla onların canının yanması lazım .Ciğerleri kor ateş olması lazım ..Birazda onların anaları ağlasın yeter
  • Misafir 25.06.2024 21:08
    İnşaAllah hadi bakalım
  • Cengiz 25.06.2024 20:16
    İki var putin yoksa bu şımarıkların halinden putin gelir
  • Kamil 25.06.2024 19:47
    Sırbistan iki arada bir darda kalmıştır . Sırbistan Lideri Vujic'in açıklaması , Rusya'dan ihtar aldığına dalalettir . Muhtemelen kendisine , NATO'dan uzak dur mesajı ulaşmıştır .
Daha fazla yorum görüntüle