Kanada'da ikamet eden Serhat Garip başına kaza ile darbe alması sonucu kontrol amaçlı gittiği acil serviste 7 saat bekledi. O anları sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Triyaj yapılıp kan da alınmasının ardından sedyede uzun süre bekleyişi videoya alıp paylaşan genç bir anda sosyal medyanın gündemine oturdu. 

Doktoru bekleyiş devam ederken kan tahlili sonuçları e-posta ile kendisine gönderilen genç, sonuçları yapay zeka uygulaması ChatGPT’ye yükleyerek 'teşhisi' öğrendi.

Videonun devamında "7 saattir' beklediğini söyleyen genç doktoru görmeden hastaneden ayrılıyor.

SOSYAL MEDYA İKİYE BÖLÜNDÜ

Bir kısım kullanıcılar "Triyaj yapılmış, acil olmadığı anlaşılmış, bekleme salonuna alınmış. Hekim ve acil personeli gerçek aciller ile ilgilenmiş.Sistem ve kamu kaynakları suistimal edilmemiş" derken "7 saat bekletilmenin skandal olduğu yorumları da yapıldı.

Yorumlar 17 Yorum Var
  • Usta 27.06.2024 11:36
    Senin bi acil durumun yokki. Gezip durabilirsin. Kan tahlil aldılar. Ateş yok. Beklemen lazım. Daha önemli acil durumlar var. He turk kendi işini acil sannediyor.
  • Misafir 27.06.2024 10:35
    Doktorun nerede olduğunu,gelip gelemeyeceğini yapay zeka ile sorabilirdi.!
  • Erbil 27.06.2024 09:24
    Turkiye de de şehir hastanesi var 2 ay sonraya mr veriliyor. Yalansa gidin mr sırası isteyin. Özelde 3000 tl ye çektirdim. Bedavaya bu kadar oluyor.
  • Uygurlu 27.06.2024 07:18
    İngilterede 4 saat bekletildim. Taksi çağırdım tam gelirken çağırdılar. Çocuğuma ben evde ölmek istiyorum dedim. Onun zoruyla içeri aldılar. Tehlikeli bir virüs buldular. 6 saat gecikseydin ölebilirdin dediler. Türkiyedeki sağlık sistemi için reise dua edin.
  • Hayrullah 27.06.2024 07:10
    Benim yeğenim dün Kanada’dan geldi oranın vatandaşı ,Kanada’da sağlık sisteminin çok kötü olduğunu söyledi.Kanadanın dışarıdan göründüğü gibi olmadığını anlattı yani ülkemizdeki sağlık sistemi Kanada’nın ve Amerika’nın çok önünde
Daha fazla yorum görüntüle