Altın fiyatları, ABD Merkez Bankası'nın enflasyon göstergesi olarak dikkate aldığı kişisel tüketim harcamaları verisi öncesi hafif geriledi.

Ons altın, güne yüzde 0,18 düşüşle 2.323 dolar civarında başladı.

Gram ve çeyrek fiyatları, hem ons altın hem de Dolar/TL'den etkilendi.

Gram altın, 2.466 Türk Lirası civarında seyretti. Çeyrek altın ise 4.043 Türk Lirası seviyesinde el değiştirdi.

FED'İN ENFLASYON GÖSTERGESİ TAKİP EDİLECEK

Piyasalar, ABD'de bugün açıklanacak kişisel tüketim harcamaları (PCE) verisini izleyecek.

Fed'in tercih ettiği enflasyon göstergesi olan PCE verisindeki yıllık büyümenin mayıs ayında yüzde 2,6 ile üç yılı aşkın sürenin en düşük seviyesinde gerçekleşmesi bekleniyor.

DOLAR 33 TL'Yİ GÖRDÜ! FATF SONUCU BEKLENİYOR

Dolar/TL kuru sabahın erken saatlerinde 33 TL'yi gördü! Euro/TL ise 35,27 TL'den işlem görüyor.

Piyasalar bugün ABD'de açıklanacak kişisel harcama verisinin yanı sıra Türkiye'den gri listeden çıkacağı toplantıyı bekliyor.

FATF toplantısının gri liste kararı açıklanacak. Türkiye'nin 2021 yılında girdiği listeden yarınki toplantıda çıkması bekleniyor. Türkiye FATF'in 40 standardının 39'u ile uyumlu hale geldi. Toplantıya Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'te katılacak. 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) politika faizini beklendiği gibi yüzde 50'de sabit bıraktı ve bekle, gör politikasını uygulamaya devam etti. Merkez Bankası, enflasyonun mayıs ayında yüzde 75 ile zirvesini gördükten sonra gerilemesini bekliyordu. Kritik haziran ayı enflasyonu 3 Temmuz Çarşamba günü açıklanacak. Tüketici fiyatları mayıs ayında yüzde 75,45 ile yılın en yüksek seviyesini görmüştü. 

Öte yandan TCMB'nin rezerv birikimi artışını sürdürüyor. 21 Haziran haftasında, bir önceki haftaya göre 1 milyar 321 milyon dolar artarak 147 milyar 622 milyon dolarla tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı.

Vatandaş ve şirketlerin döviz mevduatları ise 19 Nisandan bu yana ilk kez artış gösterdi. 

Döviz mevduatı bir haftada 2 milyar 322,90 milyon dolar artış gösterdi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan verilere göre, bir önceki hafta 162 milyar 839,3 milyon dolar olan yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı 21 Haziran ile sona eren haftada 165 milyar 162,20 milyon dolara geldi.

Döviz hareketleri için ABD'de açıklanacak kişisel harcama verisi ile FATF toplantısından gelecek açıklamalar izlenecek. 

Yorumlar 0 Yorum Var