İsrail-Lübnan arasındaki gerginlik,Rusya-Ukrayna arasında devam eden savaşın uzaması ve Çin'in Tayvan baskısı üzerinden dünya kaynama noktasına geldi. Sıcak çatışmaların arttığı küresel sistemde bugünlerde 3.Dünya Savaşı senaryoları konuşulmaya başlandı.Haber7 muhabiri Yavuz Selvi'de Haber7 Güvenlik Analisti Dr. Eray Güçlüer ile konuyu konuştu.

Haber7 Güvenlik Analisti Dr. Eray Güçlüer, "3.Dünya Savaşı riski var. Dünya kaçınılmaz olarak 3. küresel kapışmaya doğru gidiyor.ABD ekonomisinin durağanlaşması ve buna karşılık Çin'in üretimin arttırması küresel sermayenin Batı'dan Çin'e kaymasına sebep oldu.Kuzey Kore,Rusya,Çin ve İran'a karşılık Avrupa ve ABD'nin cepheleşmesi söz konusu. Çin'i durdurmak için Tayvan üzerinden ABD bir provokasyon yapabilir. Tayvan Çin'in Ukrayna'sı olabilir.Dünya daha karışacak gibi duruyor.

Türkiye'nin de çok ciddi hazırlıkları var. Kimse bizi istemediğimiz bir savaşın içerisine çekemez. Bize de kimse saldıramaz.Türkiye eğer savaşa girmezse sonraki süreçte kurulacak küresel sistemin başat aktörlerinden biri olur.Türkiye açısından çok büyük bir risk görmüyorum." açıklamalarında bulundu.

Yorumlar 35 Yorum Var
  • Takipte 30.06.2024 19:41
    Deccal ın başını ez ne savaş kalır nede zulüm.
  • Veli 30.06.2024 19:18
    tutturmuşlar bir 3.dünya savaşı..hocanın kıyamet fıkrası sanki..
  • coban 30.06.2024 17:54
    Harputlu kardesim.. tebrikler kardesim.. inan aynisini hep bende düsünüyorum.. ilk önce müslüman gecinen korkak ülkeler cezalandirilacak ALLAHIN izniyle.. orda öldürülen her müslümanin ahi bizim ülkeleri vuracak.. 7 ay sonra ticari yasak getiren zihnyet ne kadar müslüman ?! sorarim size..
  • coban 30.06.2024 17:46
    eray güclüer nin söylediklerine inanmayin.. gazze savasinin basindan beri ne söylediyse tersine oldu.. gazze daha kötü oldu.. onun düsünceleri ve konusmalari uyutmaca.. kandirmaca.. Türkiye bir almanya etmez.. evet almanlarin savas tecrübesi yok.. abd nin isgal altinda ama almanlarin askeri teknolojisi bizimkinden 10 kat ilerde.. sadece bizim gibi gösteris yapip göstermiyorlar..
  • Realite 30.06.2024 16:57
    Bu konuları yorumlayacak olanlar Muharip olanlardır.Savaş öyle klimalı odada eline verilen verilerle kazanılmaz.Kahramanlar savaş meydanlarında ölüm korkusunu hissetmeyenlerden çıkar.Zaferde onlarindir ,bedelde...
Daha fazla yorum görüntüle