İbn Haldun Üniversitesi (İHÜ), "6. Mezuniyet Töreni"ni Gazze'de 7 Ekim'den bu yana İsrail'in saldırılarında hayatını kaybeden akademisyen ve öğrencilere adadı. Üniversitenin Başakşehir'deki külliyesinde yapılan törende, İHÜ mezunları ve akademisyenleri cübbelerinde Gazzeli şehit öğrenci ve akademisyenlerin isimlerinin yazılı olduğu birer kokart taşıdı. Törende konuşan İHÜ Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Bilal Erdoğan, kurumun sosyal bilimler alanında uluslararası bir araştırma üniversitesi olma yolculuğunu, "kendi semasında tek yıldız" olarak adlandırdıklarını söyledi. Üniversiteye dikkati çeken Erdoğan, "Türkiye'de bu alanda böyle başka bir üniversite yok. İbn Haldun Üniversitesi; hedefleri, kuruluş tarzı, oluşumu, idari, mali yaklaşımları ve birçok yönüyle Türkiye'de tek, özel bir üniversite. Rabbim mahcup etmesin." dedi. Bilal Erdoğan, üniversite olarak hedeflerini yakalamanın en birinci aktörünün öğrenciler olduğuna vurgu yaparak, şöyle konuştu: "Lisans programlarından mezun ettiğimiz öğrencilerimizin dünyanın en iyi üniversitelerinde doktora yapmalarını, ondan sonra üniversitemize tekrar hoca olarak gelmelerini hedefliyoruz. Üniversitemizde doktora programlarını tamamlayan arkadaşlarımızın dünyanın en iyi üniversitelerinde akademisyen olmalarını arzu ediyoruz. Dünya çapında bu ilim geleneğinin İstanbul'da, hak ettiği yerde olması, böylesine özel bir mükemmeliyet merkezi olması için çalışıyoruz." Üniversitede emeği geçenleri tebrik eden Erdoğan, nice mezuniyet programlarında, öğrencilerin nice muhteşem başarılarında birlikte olmayı dilediğini sözlerine ekledi.

"İsrail gelecek 50 yıl içerisinde küresel hegemon tarafından kullanıldığını acı bir şekilde idrak edecektir"

Rektör Prof. Dr. Atilla Arkan da İsrail savaş uçaklarının düzenlediği saldırıda bizzat evi hedef alınarak şehit edilen Gazze İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sufyan Tayeh'in isminin yer aldığı kokartı taşıdı.
Gazze'de aylardır devam eden katliamın herkesin kanayan yarası olduğunu belirten Arkan, bu sebeple bu yılki mezuniyet törenini Gazze'ye, Gazze'de şehit olanlara adadıklarını söyledi.
Dünyanın büyük bir değişimin içinden geçtiğine vurgu yapan Arkan, öğrencilere seslenerek, "Tarihsel birikiminizle, geleceği öngörerek, bilgiyle, değerle ve yaşanan sorunlara çözümler üreterek değişim ve dönüşüme liderlik yapmak durumundasınız. Aksi takdirde bu dönüşümün ezilenleri olabilirsiniz." dedi.
Arkan, üniversitenin öğrencilere sunduğu imkanlara dikkati çekerek, tüm bu gayretlerin karşılığını aldıklarını, bugün Türkiye'nin sayılı üniversiteleri arasında olduklarını kaydetti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu "Türkiye Yüzyılı" ve "daha adil bir dünya" vizyonunun İHÜ öğrencilerinin omuzlarında yükseleceğini dile getiren Arkan, şöyle konuştu:
"Adil, güçlü, yetkin bir toplum ve devletler olmadığında dünyayı zulüm kaplıyor. Bugünlerde bunu daha net bir şekilde yaşıyoruz. İnsanlık tarihinin en büyük soykırımını yaşıyoruz. Dünya vicdanı Filistin için tek ses olsa da hala Amerika ve Batılı bazı siyasiler İsrail’e olan desteğini sürdürüyor. Üstelik meydanlarda ve üniversitelerdeki İsrail karşıtı eylemler de engellenmeye çalışılıyor. Gösteriler sebebiyle okullarından uzaklaştırılan öğrenci ve akademisyenlere kapımız, İHÜ her zaman açıktır. Tarihe not olarak da şunu belirtmek isterim, İsrail gelecek 50 yıl içerisinde küresel hegemon tarafından kullanıldığını acı bir şekilde idrak edecektir ve muhtemelen gelecek yüz yıl içinde yaptıkları zulümlerin doğal sebebi, sonucu olarak bin yıllık bir göç onları bekleyebilir."

 

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Kayı 30.06.2024 19:23
    "İsrail gelecek 50 yıl içerisinde küresel hegemon tarafından kullanıldığını acı bir şekilde idrak edecektir" Çok yanlış bir ifade, BU GÜNKÜ HALÎYLE DÜNYADA İSRAİLE BEDEL ÒDETECEK HİÇ BÎR GÜÇ YOKTUR . Belki ileride gelecektir o ordu. Îsrail buz dağının su üstündeki kısmıdır, çıbanın başıdır Bütün dünyada gücü ellerinde tutan siyonistler arkalarında.