İsrailli gazeteci ve yazar Gideon Levy İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin 'işgal' ifadelerini kullanarak; "İsrail Filistin arasında da bir çatışma yok. Orada öyle ya da böyle sona ermesi gereken bir işgal var." dedi.

İsrail Gazze ve Batı Şeria'da 7 Ekim'den bu yana saldırılarına devam ediyor. İsrail'in adeta soykırım suçunu işlediği mazlum bölgelerdeki faaliyetlerini sona ermesi için tepkiler sürerken; İsrailli gazeteci ve yazar Gideon Levy'nin İsrail ile ilgili sözleri gündem oldu. 

Levy, bölgede ayrımcılığın olduğuna dikkat çekerken; İsrail ile Filistin arasında bir çatışma dahi olmadığını ve İsrail'in 'işgal' yaptığını kaydetti. 

İsrailli gazeteci Levy'nin sözleri şu şekilde;

"Ben İsrailliyim. İsrail'de doğdum. İsrail'e aitim.  İsrail'e bağlıyım. Burada bir orantı olduğu hakkında konuşmayalım çünkü bir orantı yok.  Çatışma olduğunu bile söyleyebilirdim ama ortada bir çatışma da yok. Fransa ve Cezayir arasında bir çatışma var mıydı? Cezayir'de sona eren acımasız bir işgal vardı. Çatışma olduğunu bile söyleyebilirdim. Ve İsrail Filisitin arasında da bir çatışma yok. Orada öyle ya da böyle sona ermesi gereken bir işgal var. Yeryüzündeki en zalim en gaddar tiranlıklardan biri olan bir rejim var ve bundan daha azı değil. Ne dediğimi biliyorum çünkü 40 yıl boyunca bu konuyla ilgilendim ve bu rejim ırkçılıktan başka bir şey olarak tanımlanamaz. Orada bir toprak parçasını iki kişi paylaşıyor ama bir kişi de dünyadaki tüm haklara sahip oluyor. Diğer insanların ise hiçbir hakkı yok. Bu ayrımcılık olarak görünüyor ve evet bu ayrımcılıktır. "

Yorumlar 30 Yorum Var
  • mehmet 01.07.2024 11:16
    bu birkaç farklı ses geleceği tanzim etmek için yapılıyor.. yani halk veya birçok insan hükümetle aynı düşünmüyor imajı oluşturmak.. yemezler.. bunların tamamı aynı.. hepsi birlikte katliamı yapıyorlar.. canicede sürdürüyorlar..bu katliamı.. tarih sizi dünyada benzeri olmayan katliamları yaptı diye ya za cak.
  • Erkan 01.07.2024 07:32
    İcimize yerlestirilen yahudi sebataycilarindan tutda dışardaki ne kadar butun yahudiler Allahin lanetli kullaridir. En iyi yahudi olu yahudidir .
  • yusufCUK 01.07.2024 07:18
    "Bazı kötüler de vardır ki! onlar ancak diğer kötüleri ifşa ederek kendilerini aklamaya çalışırlar" Şimdiye kadar neredeydiniz? Neden şim di? Ben oarda doğdum büyüdüm. Yoksa bu şu mu? birileri bu savaştan sonra gidiyor ve durum orta da Onların yerine işi kaldığı noktadan sonra koyun postuna bürünmüş kurtlar mı?
  • Hüseyin- 01.07.2024 02:33
    Amerikanin,2. Dünya savasindan sonra yahudi devleti adinda esekari- yuvasi kurdu oraya.Zil caldimi ? umarim anlayanlar olmusdur icinizde.
  • Misafirzaza 01.07.2024 01:28
    Elin israillisi imana gelir bizim kemalistler gelmez !!!
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek