Çeşitli suçlardan tutuklanan Dilan ve Engin Polat'ın sosyal medya fenomeni Banu Parlak'ın iş yerinin kurşunlanması olayında birlikte yargılanan Daltonlar çetesi ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Esenyurt’ta geçtiğimiz aylarda Can Dalton adındaki çetenin 10 milyon TL haraç isteğini kabul etmeyen iş yeri yeniden kurşunlandı.

İstanbul Esenyurt'ta geçtiğimiz aylarda Can Dalton isimli çetenin 10 milyon haraç istediği iddia edilen iş yeri tekrar kurşunlandı. Gece saatlerinde iş yerinin önüne gelen motosikletli iki şüpheli, işletmeye kurşun yağdırdı.

Esenyurt'ta son bir haftada 10 işletmenin kurşunlanıp ardından haraç istendiği öğrenildi. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

HARAÇ İSTENEN İŞ YERİ BİR KEZ DAHA KURŞUNLARIN HEDEFİ OLDU

Olay, Cumartesiyi pazara bağlayan gece Esenyurt Doğan Araslı Bulvarında yaşandı. İddiaya göre, geçtiğimiz aylarda Can Dalton isimli organize suç örgütünün 10 milyon lira haraç isteğini reddettiği için evi ve iş yeri kurşunlanan vatandaşın iş yeri tekrar kurşunlandı.

O ANLAR KAMERADA

Cumartesiyi pazara bağlayan gece motosikleti ile gelen iki şüpheli işletmeye kurşun yağdırdı. Yaşanan o anlar güvenlik kamerası tarafından görüntülendi. Görüntülerde, gece saatlerinde motosikletiyle gelen iki kişinin işletmeye defalarca kurşun sıktığı ve çevredeki vatandaşların panik yaşadığı anlar yer aldı.

ESENYURT'TA SON BİR HAFTADA 10 İŞ YERİ KURŞUNLANDI

Öte yandan edinilen bilgilere göre, Esenyurt'ta son bir haftada 10 iş yerinin kurşunlandığı ve haraç istendiği öğrenildi. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

POLATLAR İLE DALTONLAR ÇETESİNİN İLİŞKİSİ

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Dilan Polat'ın sosyal medya hesabından yayınladığı bir videoda yaptığı açıklamayla Banu Parlak'a tehdit mesajı gönderdiği belirtiliyor.

İddianamede, bu mesajdan kısa bir süre sonra çiftin aldığı ortak karar doğrultusunda sanık Engin Polat'ın müştekinin iş yerine silahlı saldırı düzenlenmesi için Gürcistan'daki bağlantıları vasıtasıyla kamuoyunda "Daltonlar" çetesi olarak bilinen silahlı organize suç örgütünün firari yöneticilerinden Beratcan ve Batın Can Gökdemir'le irtibata geçtiği ifade ediliyor.

İddianamede, Polat çiftinin "birden fazla kişiyle birlikte silahla tehdit suçunu azmettirme" ve "mala zarar vermeye azmettirme" suçlarından 2'şer yıl 4'er aydan 8'er yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor.

Haklarında yakalama kararı bulunan firari sanıklar Barış Boyun, Beratcan ile Batin Can Gökdemir için de "silahlı suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "birden fazla kişiyle birlikte silahla tehdit", "mala zarar verme" ve "ruhsatsız silah taşıma" suçlarından toplamda 8'er yıl 4'er aydan 23'er yıla kadar hapis cezası isteniyor.

İddianamede, diğer sanıklar Batuhan İnci, İsmail Emre Arifoğlu, Nizamettin Bilgili, Onur Abiç, Yunus Emre Yıldız ve Sezgin Polat'ın farklı suçlardan 2 yıl 4 ay ila 23 yıl arasında değişen hapis cezaları talep ediliyor.

Yorumlar 16 Yorum Var
  • Corna 03.07.2024 20:23
    Dışarıda daha tetikçileri var demektir yakalanıp çapraz solguya alınmalı ele başlarına idam
  • Köyün delisi 02.07.2024 09:42
    Yılanın başını küçükken ezeceksin
  • Ramazan 02.07.2024 08:34
    O kadar çeteye operasyon yapıldı sonuç bu mu
  • Zeynel 02.07.2024 07:30
    Esenyurt çetelerin ve pkknın cirit attığı bi yer olmaktan kurtarılmalı ülkeyi kaosa sürükleyecekler büyük oyunlar var dikkatli olmalıyız
  • Misafir 02.07.2024 07:18
    Hayda buyur burdan yak bence Adalette büyük sıkıntı var
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek