Sağlık Bakanlığı'nda devir teslim töreni gerçekleştirildi. Yeni Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, görevi Fahrettin Koca'dan devraldı.

Cumhurbaşkanı imzasıyla yayımlanan Resmi Gazete kararına göre, Türkiye Yüzyılı'nın ilk kabinesinde revizyona gidildi. Sağlık Bakanlığı'na Kemal Memişoğlu atandı.

Sağlık Bakanlığı Bilkent Yerleşkesi'nde devir teslim töreni gerçekleştirildi. Yeni Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Fahrettin Koca'dan görevini devraldı. Törende yeni Sağlık Bakanı ve Fahrettin Koca açıklamalarda bulundu. 

Fahrettin Koca'nın açıklamaları şu şekilde;

Bugün konuşmamı, Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı olarak değil Dr. Fahrettin Koca olarak yapacağım; ama bu bir veda konuşması değil. İnsanımıza karşı, mesuliyet duygum, ömür boyu devam edecek.

Mecliste yaptığım yeminle başlayan, Sağlık Bakanlığı görevimdeki, 2.183 gün, hayatımın tamamen milletime adanmış günleridir. Güveniyle, bu imkânı bana sunan, Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum.

10 Temmuz 2018’de göreve geldim. Görevime bazı ilkelerle geldim. Bunlardan biri, akla ve bilgiye hürmettir. Bir diğeri; dayanışma ruhu ile çözüme dahil olmak isteyenleri, buna dahil etmektir. Bundan hareketle, duruşu, düşüncesi her ne olursa olsun, bütün vatandaşlarımızı kuşatacak, hizmet anlayışını benimsedim. Bir diğer ilkem, iletişime açık olmak, iletişim içinde kalmaktı.

Yorumlar 0 Yorum Var