İslam Ülkeleri Akademisyenler ve Yazarlar Birliği İsrail’in soykırımına karşılık Kültür ve sanat camiasına bir araya getirdi.AYBİR hazırladığı raporda 7 Ekim’den bu yana Kültür ve sanat camiasında İsrail’e karşı hangi seslerin çıktığını yazdı. raporda ayrıca İsrail’i eleştirenlerin başına neler geldiğini de yer alıyor.

Haber 7 ekibi de AYBİR Başkanı Prof.Dr.  Fatih Savaşan ve Çevirmen Ayçin Kantoğlu ile rapor hakkında röportajlar gerçekleştirdi.

AYBİR Başkanı Prof.Dr. Fatih Savaşan şunları söyledi: 

"Biz Akademi olarak yedi Ekim’in 1 Milat olması çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Basınla paylaşacağımız raporda  kültür ve sanat camiasının soykırımcı İsrail’e karşı aldığı tavrı raporlaştırdık. Gördük ki rapora göre kültür ve sanat camiasında ki insanlar Filistin’deki duruma daha duyarlı ama meslek örgütlenmeleri gelince bu ses cılız kalıyor.İsrail’’in bu politikalara karşı yalnızlaştırılması lazım. Bu yüzden kültürel boykot bunun en önemki ayağını oluşturuyor."

Çevirmen Ayçin Kantoğlu şunları söyledi:

"Siyonizmin karşısında olmak hepimizin bir vazifesidir. Bu boykotu da bir nesne ve para alışverişi olarak görmemek lazım. Oradaki soykırımı normalleştirmek uğruna her türlü fikri empoze eden düşünceleri boykot etmek gerekiyor. Boykotu genişletmeliyiz."

Yorumlar 1 Yorum Var
  • İnsan 03.07.2024 21:28
    Boykot boykot iyidir.vede dua şimdilik bunlar gelir elimizden şimdilikkk...