İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 15 bin 694’ü çocuk, 10 bin 279'u kadın olmak üzere 37 bin 953 Filistinli öldü, 87 bin 266 kişi yaralandı. Şehrin alt yapısını da tahrip eden İsrail yüzünden insanlar en temel ihtiyaçlara ulaşmakta zorluk çekiyor.

KANALİZASYONLAR TAŞTI

İsrail ordusunun yıkıcı saldırıları sebebiyle Gazze Şeridi'nin çoğu bölgesinde kanalizasyon, su şebekesi ve diğer altyapı hizmetleri zarar gördü. Belediye hizmetlerinin İsrail bombardımanından sonra tümüyle durduğu Gazze'de zarar gören kanalizasyonların atık suları sokaklara akıyor.

TEMİZ SUYA ULAŞIM

UNRWA'nın (Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Ajansı) yaptığı açıklamada "Gazze'de her gün sadece ekmek ve su bulmak için mücadele günü" ifadesine yer verdi.

"Gazze'de temiz suya erişimin bir ölüm kalım meselesi haline geldiği" kaydedilen açıklamada, "temiz suyun olmaması halinde daha fazla insanın yoksulluk ve hastalık nedeniyle öleceği" uyarısında bulunuldu.

Yorumlar 3 Yorum Var
  • Yazık halimize 04.07.2024 16:03
    Ümmedi Muhammed'in erleri biz neredeyiz? Orada kâfirin zulmettiği kardeşlerimize ve yavrularına destek için Kanımızla cihaddan geçtik bir bardak su ve bir dilim ekmek bile veremez olduk!
  • Kadir Efe 04.07.2024 14:40
    Bundan sonra siyonistler yok olsa cehennemi boylasa ne olur ki? Bize yaşattıkları ile biz nasıl yaşayabileceğiz? Aciz bicare zavallı güçsüz sıfırın elemanıyız ve hepimiz bu imtihanı maalesef kaybettik. Bizim kardeşlerimiz günahsız sabiler hayvanlar tarafından parçalandı ve halen öyle ve biz haalen seyredip iki göz yaşı sonrası hayata olanca hızıyla devam ediyoruz.
  • Maçkalı 04.07.2024 13:54
    Ullan Terörist ITrail, ALLAH hepnizi HELAK ETSIN