İstanbul’da 1 yaşındaki bebek vantilatöre elini sokmaya çalışınca parmağın tamamına yakını kesilirken kemiğinde kırık meydana geldi.

İstanbul’da 1 yaşındaki bebek vantilatöre elini sokmaya çalışınca parmağın tamamına yakını kesilirken kemiğinde kırık meydana geldi.

Küçük çocuk hemen ameliyata alınarak parmağı dikilirken El Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Egemen Ayhan, “Tam kopmamıştı ama sadece alttan cilt tutuyordu, ameliyat 2 saat civarında sürdü, ertesi gün taburcu ettik. Her zaman yüzde yüz başarı diye bir şey yok, dikkat edilmeli. Vantilatörler havaların ısınmasından dolayı sık kullanılıyor, arasına parmaklarını sokan çocuklarla karşılaşıyoruz, son 1 ayda 4-5 tane hastamız oldu” dedi.

Küçük yaşlardaki çocukların merakla çevreyi incelediklerini, bu nedenle kazalara karşı ailelerin dikkatli olması gerektiğini söyleyen Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi El Cerrahisi Bölümü Eğitim ve İdari Sorumlusu Doç. Dr. Egemen Ayhan, “Yaz ayları özelinde bu ara özellikle sık karşımıza çıktı. Vantilatörler, havaların ısınmasından dolayı sık kullanılıyor. Vantilatörlerin arasına parmaklarını sokan çocuklarla karşılaşıyoruz. Bu dönemde son 1 ayda 4-5 hastamız yani her hafta 1-2 tane hastaya tekamül ediyor, karşımıza çıktı. Bunlar 4-5 yaş altında özellikle 1-2 yaş civarında, tabi çok meraklılar, etrafı fark etmeye çalışıyorlar. Vantilatörler de kolay ulaşacakları yerlerde, sürekli dönen bir şey oraya dokunayım, gibi bir his oluyor. Çocukların bu meraklarından dolayı sıklıkla karşımıza bu ara böyle bir yaralanma tarzı çıkıyor." sözlerini kullandı.

Yorumlar 0 Yorum Var