Vatandaşlar Merih Demiral'a Verilen 2 Maç Ceza Hakkında Ne Düşünüyor?

UEFA Disiplin Kurulu, Avusturya - Türkiye maçında attığı golden sonra bozkurt işareti yapan milli futbolcumuz Merih Demiral'a 2 maç ceza verdi. Bu karar, spor camiasında ve kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

Haber7 ekibi olarak, muhabirimiz Yavuz Selvi ile birlikte sokağa çıkıp halkın bu konudaki görüşlerini aldık. Vatandaşların büyük bir kısmı, verilen bu cezanın haksız olduğunu ve bozkurt işaretinin Türklerin sembolü olduğunu dile getirdi.

Merih Demiral'a veirlen cezaya erilen tepkilerden bazıları şu şekilde oldu; "Bu bizim bir sembolümüzdür. Burada ırkçılık aramaya gerek yok. Spor ve siyaseti ayrı tutmak lazım. Merih Demiral'ın öğrendiğini bilinç dışı yaptığını düşünüyorum. O bir ceza gelir geçer, sonuçta Türkiye kazanacak, Türklerden başka dostumuz yok. Siyaseti spora katmamak lazım. Bozkurt işareti yaptı diye yargılamamak lazım. Türkiye'nin ilerlemesini engellememeliyiz," şeklinde oldu.

Bu görüşler, UEFA'nın kararına yönelik tepkilerin geniş bir yelpazede yer aldığını gösteriyor. Vatandaşların genel kanısı, Merih Demiral'ın bozkurt işareti yapmasının siyasi bir anlam taşımadığı ve sadece bir milli sembolü yansıttığı yönünde.

 

 

Yorumlar 102 Yorum Var
  • Osmanlı tokadı 06.07.2024 09:09
    Korkunun vermiş olduğu bir tür şizofrenik hastalık. UEFA derhal kliniğe yatmalı. Kanı değişmeli çünkü bozulmuş. Bozulmuş bir kana da ne derler bilirsiniz.
  • Bülent 06.07.2024 08:45
    Şaşırdıkmı hayır İt iti ısırırmı ısırmaz O zaman sende kurtluğunu yapacaksın Merih oynamazsa onun yerine oynayacak aslanlar gibi oyuncularımız var Ayak oyunları yapmaya gerek yok.Biz bu maçı ka za na ca ğız.
  • Abdurrahman bal 06.07.2024 08:36
    Maça çıkmalı bozkurt işareti ile sahada tur atmalı hollandayıda yenmeli yarı finale ceza verecekse hep versinler milli takım maça çıkmadı içinde ceza veremezler
  • 61 anadolu 06.07.2024 07:17
    Pis Haçlılar her zaman birbirlerini kollar
  • Torun 06.07.2024 07:02
    Ben bütün dünyada ayyildizimla şanlı Türk bayrağımla tanınmak istiyorum . Gerisi tarihimiz oda sadece bizi ilgilendirir, gavuru değil. Provokatör lere yol vermeyelim. Bu büyük başarıyı sokaklarda kutlayan Türklere çok görmeyin.
Daha fazla yorum görüntüle