Ernst&Young (EY) tarafından yapılan "2024 İş Gücü Mobilitesinin Geleceği" isimli çalışmaya göre, bir yıl içinde işlerinden ayrılmaya istekli çalışan kişilerin oranı yüzde 34 olarak gerçekleşiyor.

Ernst&Young (EY), 21 ülkede farklı sektörden binden fazla iş gücü profesyonelinin ve çalışanın katılımıyla gerçekleştirdiği "2024 İş Gücü Mobilitesinin Geleceği" (Mobility Reimagined) araştırmasının sonuçlarını paylaştı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, araştırma, iş gücü hareketliliğinin, dünya genelinde iş yapış biçimlerinde köklü değişiklikler yarattığını ve uzaktan çalışma modelinin yaygınlaşmasıyla iş gücü hareketliliğindeki trendlerin nasıl şekillendiğini ortaya koyuyor.

Kurumsal liderlerin iş gücü hareketliliği stratejilerini nasıl yeniden tasarladığını ve geliştirdiğini inceleyen araştırma, mobil çalışanlar, iş hedefleri ve kurumsal dayanıklılık için daha iyi sonuçlar sağlayabilecek etkenleri stratejik uyum, yetenek bağlantısı, dijital odaklanma, esneklik ve dış uzmanlığın kullanılması olarak sıralıyor.

Ankete katılanlar, gelişmiş, gelişmekte olan ve diğer grup olarak üçe ayrıldı.

Gelişmiş iş gücü mobilite fonskiyonlarına sahip sektörlerin başında enerji (yüzde 30), teknoloji, medya ve telekomünikasyon (yüzde 30), finansal hizmetler (yüzde 26), tüketici ve perakende (yüzde 24) sektörleri geliyor. Gelişmekte olan iş gücü mobilite fonksiyonlarına sahip olanlara göre ise ilk sırada otomotiv ve üretim sektörü (yüzde 60) yer alıyor.

Yorumlar 0 Yorum Var