Türki̇ye, Gazze'de yaşanan katli̇ami dünyanın gündemi̇nde tutmaya devam edi̇yor. Avrupa konseyi̇ parlamenter mecli̇si̇'nde konuşan AK Parti̇ İstanbul Mi̇lletveki̇li̇ Sena Nur Çeli̇k, dünya ülkeleri̇ne bi̇r  kez daha çağri yapti. Uluslarararasi toplumun İsrai̇l'e baskı yapmasını i̇stedi̇.

"GAZZE'DEKİ İNSANİ DURUM İNANILMAZ VAHİM BİR HAL ALDI"

AK Parti İstanbul Milletvekili Sena Nur Çelik, "hepi̇mi̇z başları kopmuş bebekler ve canlı canlı yanan kadın ve çocukların dehşet veri̇ci̇ görüntüleri̇ne şahi̇t olduk." ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE, GAZZE'DE YAŞANAN KATLİAMI HER PLATFORMDA DUYURMAYA DEVAM EDİYOR"

AK Parti iİstanbul Milletvekili Sena Nur Çelik Kanat, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi yaz genel kurulu'nun "Gazze konulu acil müzakere toplantısında" konuştu.
İsrail'in Gazze'de uluslararasi hukuku çiğnediğini söyledi.

İsrai̇l Uluslararası Adalet Di̇vanı'nın Refah saldırısını durdurma emri̇ni̇n ardından i̇lk 48 saat i̇çi̇nde Refah'a 60 ayrı hava saldırısı düzenledi̇ ve Refah'a sığınan çok sayıda si̇vi̇li̇ vahşi̇ce katletti̇.

Senu Nur Çelik Kanat, Gazze'de bunlar yaşanirken Avrupa ülkelerinin sessizliğine tepki göstererek, "Tarih, İsrail'in işlediği savaş suçları karşısında susanları unutmayacak" dedi.

"GELDİĞMİZ NOKTADA 37 BİNİ AŞAN ÖLÜ SAYININ 15 BİNİ ÇOCUKLARDAN OLUŞUYOR"

Öldürülen ve hala hayatta olan çocuklarin ki̇mli̇k tespi̇tleri̇ni̇n yapılması neredeyse i̇mkansız hale gelmi̇ş durumda.

Tari̇h i̇nsanlığa karşı i̇şlenen bu vahi̇m suçlar karşısında benci̇lce susanları asla unutmayacak.

Sena Nur Çelik Kanat, İsrail'in açlığı silah olarak kullandığını ve insani yardımları engellediğini hatırlattı.

Uluslararasi toplumun ateşkes için İsrail'e baskı yapmasını istedi.

"İsrai̇l'i̇n açlığı savaş si̇lahı olarak kullanma poli̇ti̇kası her geçen gün daha fazla çocuğun ölümüne neden oluyor. Devam eden askeri̇ operasyonlar, i̇nsani̇ yardım görevlileri̇ni̇n Refah'a ulaşmasını engelli̇yor. Uluslararasi toplum, son bi̇rkaç ay i̇çi̇nde defalarca sunulan ateşkes öneri̇si̇ni̇ kabul etemsi̇ i̇çi̇n İsrai̇l'e yoğun baskı yapmalı."

Kanat, ayrıca Filsitin'de iki devletli çözümün önemine de vurgu yaptı.

Avrupa Parlamentosu'nu çözüm için gerekli adımları atmaya çağırdı.

Yorumlar 2 Yorum Var
  • Alii 09.07.2024 21:33
    Kınamak,boykot vs..hiçbir işe yaradığı yoktur. Yıllardır aynı,,işe yaramış mi?..icraat lazım icraat.musluman ülkeler birlik olsa (laf ile degil), haritadan silinirler
  • Ali 09.07.2024 21:15
    Tarih unutsa ne olur unutmasa ne olur? Affetse ne olur affetmese ne olur? Olan soykırama uğrayanlara, kadınlara, bebeklere, yaşlılara oluyor. Soykırım yapılırken söylemden öteye gitmeyenlere, körlere, sağırlara, üç maymunu oynayana bir şey oluyor mu?